De precieze oorzaak is nog niet duidelijk, maar de organisatie heeft wel al bekend gemaakt dat er geen risico voor de gezondheid van de atleten is.

De deelnemers aan het synchroonspringen vanop de 10 meter-plank bij de vrouwen moesten dinsdagavond (Belgische tijd) in groen water duiken, terwijl hun mannelijke collega's 24 uur eerder nog helder blauw water hadden.

Op Twitter krabde ook de Brit Tom Daley, die samen met Daniel Goodfellow brons had veroverd, zich in de haren: 'Euh, wat is er gebeurd?'

Het zwembad ernaast, waar waterpolo en synchroonzwemmen worden gehouden, ziet er immers nog altijd perfect uit.

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft nog niet officieel gereageerd. Bij de internationale zwembond Fina werd gesuggereerd dat het om een vraag van de atleten ging om de effecten van de schijn van de zon te verminderen, maar dat is niet het geval. Mogelijk gaat het om algenvorming door een te laag chloorpeil in het water. (KVDA)

De precieze oorzaak is nog niet duidelijk, maar de organisatie heeft wel al bekend gemaakt dat er geen risico voor de gezondheid van de atleten is.De deelnemers aan het synchroonspringen vanop de 10 meter-plank bij de vrouwen moesten dinsdagavond (Belgische tijd) in groen water duiken, terwijl hun mannelijke collega's 24 uur eerder nog helder blauw water hadden. Op Twitter krabde ook de Brit Tom Daley, die samen met Daniel Goodfellow brons had veroverd, zich in de haren: 'Euh, wat is er gebeurd?'Het zwembad ernaast, waar waterpolo en synchroonzwemmen worden gehouden, ziet er immers nog altijd perfect uit.Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft nog niet officieel gereageerd. Bij de internationale zwembond Fina werd gesuggereerd dat het om een vraag van de atleten ging om de effecten van de schijn van de zon te verminderen, maar dat is niet het geval. Mogelijk gaat het om algenvorming door een te laag chloorpeil in het water. (KVDA)