Dat meldt het Internationaal Paralympisch Comité (IPC).

De Paralympische Spelen vinden plaats in de maand na de Olympische Spelen. De openingsceremonie is op 9 maart. Als de twee noordse skiërs uit Noord-Korea komen, zullen de beide Korea's gezamenlijk het stadion binnenwandelen en de gemeenschappelijk vlag dragen.

Sporters uit Noord-Korea doen al mee op de Olympische Spelen en de buurlanden, die technisch gesproken nog altijd met elkaar in oorlog zijn, zullen op 9 februari ook als een verenigd land de openingsceremonie bijwonen.

In het vrouwenijshockey doet zelfs een team mee dat bestaat uit speelsters uit Noord- en Zuid-Korea.

Noord-Korea nam ook al twee keer deel aan de Paralympische Zomerspelen.

Lees ook

Zuid- en Noord-Korea hockyen samen op Winterspelen: sport als vredespijp?

Dat meldt het Internationaal Paralympisch Comité (IPC). De Paralympische Spelen vinden plaats in de maand na de Olympische Spelen. De openingsceremonie is op 9 maart. Als de twee noordse skiërs uit Noord-Korea komen, zullen de beide Korea's gezamenlijk het stadion binnenwandelen en de gemeenschappelijk vlag dragen. Sporters uit Noord-Korea doen al mee op de Olympische Spelen en de buurlanden, die technisch gesproken nog altijd met elkaar in oorlog zijn, zullen op 9 februari ook als een verenigd land de openingsceremonie bijwonen.In het vrouwenijshockey doet zelfs een team mee dat bestaat uit speelsters uit Noord- en Zuid-Korea. Noord-Korea nam ook al twee keer deel aan de Paralympische Zomerspelen.