Brandon Marshall (L), Reuters
Brandon Marshall (L) © Reuters

Linebacker Brandon Marshall van de Denver Broncos knielde bij wijze van protest toen het Amerikaanse volkslied weerklonk vóór het duel met de Carolina Panthers, de openingswedstrijd van het nieuwe NFL-seizoen. 'Dit is een boodschap tegen sociale onrechtvaardigheid, ik ben niet tegen het leger of de politie,' legde Marshall uit.

Protest

Marshall is al de derde speler - de eerste in de officiële competitie - die het voorbeeld volgt van quarterback (spelmaker) Colin Kaepernick van de San Francisco 49ers. Hij en Marshall zijn gewezen studiegenoten.

De 28-jarige Kaepernick veroorzaakte vorige maand ophef door in een oefenwedstrijd tegen de Green Bay Packers te weigeren op te staan toen het volkslied werd gespeeld, een actie die hij de voorbije weken herhaalde. Hij protesteert daarmee tegen de rassenongelijkheid en het buitensporige politiegeweld tegen zwarte burgers. 'Ik wil niet recht staan om trots te tonen voor de vlag van een land dat zwarte en gekleurde mensen onderdrukt', verklaarde Kaepernick.

Intussen had Kaepernick ook al het gezelschap gekregen van zijn ploegmaat Eric Reid en ook Jeremy Lane van de Seattle Seahawk bleeft zitten voor een duel tegen Oakland.

Colin Kaepernick, Reuters
Colin Kaepernick © Reuters

Er komt ook veel protest van het publiek op de acties van de spelers. Zo verbrandden supporters zelfs het shirt met rugnummer 7 van Kaepernick.

Reuters
© Reuters

Team

Aan de andere kant van de Atlantisch Oceaan wordt nu uitgekeken naar een aangekondigde actie van de Seattle Seahawks komende zondag, vóór hun wedstrijd tegen de Miami Dolphins. Op Twitter liet speler Doug Baldwin weten dat het team het land en de vlag wil eren in een demonstratie van eenheid. Wat de actie precies zal inhouden, is niet bekend.

Gespeculeerd wordt dat de spelers het voorbeeld van ploegmaat Lane willen volgen. Aan de Seattle Times zei speler Bobby Wagner dat wat ze ook doen, ze het als team zullen doen. 'Dat is wat de wereld moet zien, namelijk mensen die samen komen'.

Linebacker Brandon Marshall van de Denver Broncos knielde bij wijze van protest toen het Amerikaanse volkslied weerklonk vóór het duel met de Carolina Panthers, de openingswedstrijd van het nieuwe NFL-seizoen. 'Dit is een boodschap tegen sociale onrechtvaardigheid, ik ben niet tegen het leger of de politie,' legde Marshall uit.Marshall is al de derde speler - de eerste in de officiële competitie - die het voorbeeld volgt van quarterback (spelmaker) Colin Kaepernick van de San Francisco 49ers. Hij en Marshall zijn gewezen studiegenoten. De 28-jarige Kaepernick veroorzaakte vorige maand ophef door in een oefenwedstrijd tegen de Green Bay Packers te weigeren op te staan toen het volkslied werd gespeeld, een actie die hij de voorbije weken herhaalde. Hij protesteert daarmee tegen de rassenongelijkheid en het buitensporige politiegeweld tegen zwarte burgers. 'Ik wil niet recht staan om trots te tonen voor de vlag van een land dat zwarte en gekleurde mensen onderdrukt', verklaarde Kaepernick.Intussen had Kaepernick ook al het gezelschap gekregen van zijn ploegmaat Eric Reid en ook Jeremy Lane van de Seattle Seahawk bleeft zitten voor een duel tegen Oakland.Er komt ook veel protest van het publiek op de acties van de spelers. Zo verbrandden supporters zelfs het shirt met rugnummer 7 van Kaepernick. Aan de andere kant van de Atlantisch Oceaan wordt nu uitgekeken naar een aangekondigde actie van de Seattle Seahawks komende zondag, vóór hun wedstrijd tegen de Miami Dolphins. Op Twitter liet speler Doug Baldwin weten dat het team het land en de vlag wil eren in een demonstratie van eenheid. Wat de actie precies zal inhouden, is niet bekend.Gespeculeerd wordt dat de spelers het voorbeeld van ploegmaat Lane willen volgen. Aan de Seattle Times zei speler Bobby Wagner dat wat ze ook doen, ze het als team zullen doen. 'Dat is wat de wereld moet zien, namelijk mensen die samen komen'.