Mori pleitte ervoor de coronasituatie zeer nauwkeurig te beoordelen, alvorens over te gaan tot beslissingen omtrent buitenlandse toeschouwers. Hij gaf aan de beslissing 'tot het laatste moment' te willen uitstellen, terwijl de Japanse regering hoopt in de maanden maart en april al een definitieve beslissing te communiceren.

'Ik denk dat we ook kunnen wachten tot in mei', zei Mori, die wel benadrukte dat het om een complexe situatie gaat.

Na een jaar uitstel omwille van de wereldwijde coronacrisis moeten de Olympische Spelen komende zomer tussen 23 juli en 8 augustus plaatsvinden in Tokio.

Mori pleitte ervoor de coronasituatie zeer nauwkeurig te beoordelen, alvorens over te gaan tot beslissingen omtrent buitenlandse toeschouwers. Hij gaf aan de beslissing 'tot het laatste moment' te willen uitstellen, terwijl de Japanse regering hoopt in de maanden maart en april al een definitieve beslissing te communiceren. 'Ik denk dat we ook kunnen wachten tot in mei', zei Mori, die wel benadrukte dat het om een complexe situatie gaat. Na een jaar uitstel omwille van de wereldwijde coronacrisis moeten de Olympische Spelen komende zomer tussen 23 juli en 8 augustus plaatsvinden in Tokio.