Hoe groot de hype is rond het langverwachte duel tussen de twee bokskampioenen Floyd Mayweather en Manny Pacquiao, op 2 mei in de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas, blijkt uit de enorme bedragen die met het duel gemoeid zijn.

Tot 10.000 dollar voor een ticket

Volgens Bob Arum, promotor en manager van Pacquiao, brengen de 15.000 beschikbare toegangskaartjes 74 miljoen dollar (68 miljoen euro) op. Het vorige record, bij het duel tussen Mayweather en de Mexicaan Canelo Alvarez, stond op 20 miljoen dollar (19 miljoen euro).

Belga Image
© Belga Image

Het goedkoopste ticket voor de kamp tussen de weltergewichten moet 1.500 dollar (1.365 euro) kosten, de duurdere kaartjes lopen op tot een slordige 10.000 dollar (9.100 euro).

400 miljoen dollar

De totaalopbrengst van het duel wordt geraamd op minimaal 400 miljoen dollar (366 miljoen euro). De organisator hoopt 300 miljoen dollar uit de tv-rechten van betaaltelevisie te halen.

Mayweather, vorig jaar de best betaalde sporter ter wereld, en Pacquiao krijgen respectievelijk 60 en 40 procent van de inkomsten.

Legendarische kamp

De 38-jarige Mayweather is de regerend wereldkampioen bij de WBC- en WBA-bond. Hij won tot dusver al zijn 47 profkampen, waarvan 26 met knock-out. De 36-jarige Pacquiao is de kampioen van de WBO-federatie. Hij pakte 57 zeges in 64 kampen en is de enige bokser die in acht verschillende gewichtsklassen wereldkampioen is geworden.

Belga Image
© Belga Image

Tijdens een recente ontmoeting tussen beide bokskampioenen zei Mayweather dat 'de wereld op 2 mei zal stoppen. Dit is het grootste gevecht in de geschiedenis.'

Hoe groot de hype is rond het langverwachte duel tussen de twee bokskampioenen Floyd Mayweather en Manny Pacquiao, op 2 mei in de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas, blijkt uit de enorme bedragen die met het duel gemoeid zijn. Volgens Bob Arum, promotor en manager van Pacquiao, brengen de 15.000 beschikbare toegangskaartjes 74 miljoen dollar (68 miljoen euro) op. Het vorige record, bij het duel tussen Mayweather en de Mexicaan Canelo Alvarez, stond op 20 miljoen dollar (19 miljoen euro).Het goedkoopste ticket voor de kamp tussen de weltergewichten moet 1.500 dollar (1.365 euro) kosten, de duurdere kaartjes lopen op tot een slordige 10.000 dollar (9.100 euro).De totaalopbrengst van het duel wordt geraamd op minimaal 400 miljoen dollar (366 miljoen euro). De organisator hoopt 300 miljoen dollar uit de tv-rechten van betaaltelevisie te halen. Mayweather, vorig jaar de best betaalde sporter ter wereld, en Pacquiao krijgen respectievelijk 60 en 40 procent van de inkomsten.De 38-jarige Mayweather is de regerend wereldkampioen bij de WBC- en WBA-bond. Hij won tot dusver al zijn 47 profkampen, waarvan 26 met knock-out. De 36-jarige Pacquiao is de kampioen van de WBO-federatie. Hij pakte 57 zeges in 64 kampen en is de enige bokser die in acht verschillende gewichtsklassen wereldkampioen is geworden.Tijdens een recente ontmoeting tussen beide bokskampioenen zei Mayweather dat 'de wereld op 2 mei zal stoppen. Dit is het grootste gevecht in de geschiedenis.'