De Red Lions gingen in hun openingswedstrijd in groep B goed van start en kwamen al snel voor via John-John Dohmen, die een harde knal van Simon Gougnard in doel verlengde (1-0). Nadien namen de Britten de wedstrijd in handen en na doelpunten van aanvoerder Barry Middleton en Alastair Brogdon, een oud-speler van Waterloo Ducks, leken ze zelfs op een 1-2 zege af te stevenen. In de 48e minuut kon Sébastien Dockier echter alsnog de gelijkmaker scoren (2-2).

In de stand tellen België en Groot-Brittannië nu één punt. Maleisië, dat het met 2-3 haalde van China, staat voorlopig aan de leiding met drie punten. Met Groot-Brittannië (FIH 5) kregen de Red Lions, momenteel op de vierde plaats op de wereldranking, in hun openingswedstrijd meteen de lastigste tegenstander in de groep voorgeschoteld. In de vorige twee wedstrijden met inzet tussen beide landen gingen de Britten bovendien telkens met de zege aan de haal. Dinsdag om 18u wacht er met China (FIH 31) een tegenstander waartegen absoluut moet worden gewonnen. Nadien volgen nog groepswedstrijden tegen Maleisië (FIH 12/26 juni om 18u) en Ierland (FIH 14/28 juni om 18u).

De top vier van elke groep stoomt door naar de kwartfinales, waar er met rechtstreekse uitschakeling gespeeld wordt. Om zeker te zijn van kwalificatie voor de Olympische Spelen van volgend jaar in het Braziliaanse Rio de Janeiro, moeten de Red Lions in de top drie van het toernooi eindigen. (Belga/JH)

De Red Lions gingen in hun openingswedstrijd in groep B goed van start en kwamen al snel voor via John-John Dohmen, die een harde knal van Simon Gougnard in doel verlengde (1-0). Nadien namen de Britten de wedstrijd in handen en na doelpunten van aanvoerder Barry Middleton en Alastair Brogdon, een oud-speler van Waterloo Ducks, leken ze zelfs op een 1-2 zege af te stevenen. In de 48e minuut kon Sébastien Dockier echter alsnog de gelijkmaker scoren (2-2). In de stand tellen België en Groot-Brittannië nu één punt. Maleisië, dat het met 2-3 haalde van China, staat voorlopig aan de leiding met drie punten. Met Groot-Brittannië (FIH 5) kregen de Red Lions, momenteel op de vierde plaats op de wereldranking, in hun openingswedstrijd meteen de lastigste tegenstander in de groep voorgeschoteld. In de vorige twee wedstrijden met inzet tussen beide landen gingen de Britten bovendien telkens met de zege aan de haal. Dinsdag om 18u wacht er met China (FIH 31) een tegenstander waartegen absoluut moet worden gewonnen. Nadien volgen nog groepswedstrijden tegen Maleisië (FIH 12/26 juni om 18u) en Ierland (FIH 14/28 juni om 18u). De top vier van elke groep stoomt door naar de kwartfinales, waar er met rechtstreekse uitschakeling gespeeld wordt. Om zeker te zijn van kwalificatie voor de Olympische Spelen van volgend jaar in het Braziliaanse Rio de Janeiro, moeten de Red Lions in de top drie van het toernooi eindigen. (Belga/JH)