Arthur Van Doren kreeg de voorkeur op de Duitser Mats Grambusch en de Argentijn Gonzalo Peillat. Ook vorig jaar ging de erkenning al naar een Belg. De 23-jarige Van Doren volgt John-John Dohmen op de erelijst op.

Van Doren won afgelopen zomer met de Red Lions zilver op het EK in Nederland. Hij werd na het toernooi uitgeroepen tot beste speler. Eind november kreeg Van Doren voor de derde keer de Gouden Stick als beste hockeyer in België.

Van Doren viel overigens twee keer in de prijzen op het gala van de Internationale hockeyfederatie. Net als vorig jaar werd de Antwerpenaar ook tot Belofte van het Jaar verkozen. In die categorie had hij deze keer de concurrentie van Victor Wegnez en van de Duitser Timm Herzbruch. Het is de eerste keer dat de Belofte van het Jaar ook de trofee voor beste Speler van het Jaar wegkaapt.

Vincent Vanasch werd boven de Ier David Harte en de Argentijn Juan Vivaldi gekozen. De 30-jarige Vanasch was ook vorig jaar genomineerd, maar moest de trofee toen aan Harte laten.

De Nieuw-Zeelander Shane McLeod, bondscoach van de Red Lions, werd tot beste trainer verkozen. Die prijs moest hij wel delen met de Argentijn Max Caldas, coach van het Nederlandse mannenteam.

Aisling D'Hooghe behoorde bij de drie genomineerden om Doelvrouw van het Jaar te worden, maar redde het niet.

Arthur Van Doren kreeg de voorkeur op de Duitser Mats Grambusch en de Argentijn Gonzalo Peillat. Ook vorig jaar ging de erkenning al naar een Belg. De 23-jarige Van Doren volgt John-John Dohmen op de erelijst op.Van Doren won afgelopen zomer met de Red Lions zilver op het EK in Nederland. Hij werd na het toernooi uitgeroepen tot beste speler. Eind november kreeg Van Doren voor de derde keer de Gouden Stick als beste hockeyer in België.Van Doren viel overigens twee keer in de prijzen op het gala van de Internationale hockeyfederatie. Net als vorig jaar werd de Antwerpenaar ook tot Belofte van het Jaar verkozen. In die categorie had hij deze keer de concurrentie van Victor Wegnez en van de Duitser Timm Herzbruch. Het is de eerste keer dat de Belofte van het Jaar ook de trofee voor beste Speler van het Jaar wegkaapt. Vincent Vanasch werd boven de Ier David Harte en de Argentijn Juan Vivaldi gekozen. De 30-jarige Vanasch was ook vorig jaar genomineerd, maar moest de trofee toen aan Harte laten. De Nieuw-Zeelander Shane McLeod, bondscoach van de Red Lions, werd tot beste trainer verkozen. Die prijs moest hij wel delen met de Argentijn Max Caldas, coach van het Nederlandse mannenteam. Aisling D'Hooghe behoorde bij de drie genomineerden om Doelvrouw van het Jaar te worden, maar redde het niet.