De Red Panthers, die momenteel twaalfde staan op de wereldranglijst, kijken vol goede moed uit naar de halve finale van de Hockey World League in Brasschaat. 'Van de deelnemende teams staan wij op de zesde plaats in de wereldranking. Logischerwijs moet het haalbaar zijn om vijfde te eindigen, dus mikken we op de vierde of vijfde plaats. Al maakt het voor ons niet zoveel uit, zolang we maar naar de Spelen mogen', zegt aanvalster Alix Gerniers.

Vooruitgang geboekt

Vorig jaar eindigde het team nog laatste op het Wereldkampioenschap in Den Haag, maar volgens Gerniers hebben ze sindsdien veel vooruitgang geboekt. 'Uit de deelname aan het WK in Den Haag hebben we veel bijgeleerd en die ervaring heeft ons sterker gemaakt. Ondertussen speelden we meerdere matchen op hoger niveau die we tot een goed einde brachten', zegt het hockeytalent.

Bovendien voerde bondscoach Pascal Kina een paar wijzigingen in. Zo spelen de Panthers nu niet meer met drie aanvallers, maar met vier middenvelders. 'Maar we zijn niet enkel op vlak van tactiek verbeterd, ook fysisch en technisch staan we sterker. We hebben heel veel op snelheid en uithouding getraind en door alle matchen van de afgelopen weken is ook onze techniek positief veranderd. Alleen al bij mezelf merk ik een felle vooruitgang op', aldus Gerniers.

Must-win

De eerste ploeg die onze Red Panthers moeten verslaan, is het team uit India. 'De wedstrijd tegen India noemen we een must-win. Zij staan achter ons op de wereldranking, dus dat moet zeker lukken', meent de aanvalster.

Daarna moeten ze de confrontatie met de dames uit Australië aangaan, die op de tweede plaats ter wereld staan. Gerniers laat de kop niet hangen. 'De Australische ploeg ligt ons goed. Ik speel er graag tegen en het zijn steeds goede matchen. We kunnen daar zeker punten pakken en we zijn bovendien in het voordeel doordat we in België zijn en de supporters op onze hand hebben.'

Maar al lijken de wedstrijden die de Panthers moeten winnen haalbaar, toch mogen ze volgens Gerniers niet te hard van stapel lopen. 'Alles hangt af van dag tot dag, je hebt nooit zekerheid. We hopen op een goed resultaat, maar moeten afwachten hoe het gaat.' (MD)

De Red Panthers, die momenteel twaalfde staan op de wereldranglijst, kijken vol goede moed uit naar de halve finale van de Hockey World League in Brasschaat. 'Van de deelnemende teams staan wij op de zesde plaats in de wereldranking. Logischerwijs moet het haalbaar zijn om vijfde te eindigen, dus mikken we op de vierde of vijfde plaats. Al maakt het voor ons niet zoveel uit, zolang we maar naar de Spelen mogen', zegt aanvalster Alix Gerniers.Vorig jaar eindigde het team nog laatste op het Wereldkampioenschap in Den Haag, maar volgens Gerniers hebben ze sindsdien veel vooruitgang geboekt. 'Uit de deelname aan het WK in Den Haag hebben we veel bijgeleerd en die ervaring heeft ons sterker gemaakt. Ondertussen speelden we meerdere matchen op hoger niveau die we tot een goed einde brachten', zegt het hockeytalent.Bovendien voerde bondscoach Pascal Kina een paar wijzigingen in. Zo spelen de Panthers nu niet meer met drie aanvallers, maar met vier middenvelders. 'Maar we zijn niet enkel op vlak van tactiek verbeterd, ook fysisch en technisch staan we sterker. We hebben heel veel op snelheid en uithouding getraind en door alle matchen van de afgelopen weken is ook onze techniek positief veranderd. Alleen al bij mezelf merk ik een felle vooruitgang op', aldus Gerniers.De eerste ploeg die onze Red Panthers moeten verslaan, is het team uit India. 'De wedstrijd tegen India noemen we een must-win. Zij staan achter ons op de wereldranking, dus dat moet zeker lukken', meent de aanvalster.Daarna moeten ze de confrontatie met de dames uit Australië aangaan, die op de tweede plaats ter wereld staan. Gerniers laat de kop niet hangen. 'De Australische ploeg ligt ons goed. Ik speel er graag tegen en het zijn steeds goede matchen. We kunnen daar zeker punten pakken en we zijn bovendien in het voordeel doordat we in België zijn en de supporters op onze hand hebben.'Maar al lijken de wedstrijden die de Panthers moeten winnen haalbaar, toch mogen ze volgens Gerniers niet te hard van stapel lopen. 'Alles hangt af van dag tot dag, je hebt nooit zekerheid. We hopen op een goed resultaat, maar moeten afwachten hoe het gaat.' (MD)