Robert Kubica (Lotus), die in februari zwaargewond uit een crash tijdens een rallywedstrijd kwam, zal nog Formule 1 kunnen rijden. Dat zegt zijn behandelde arts Riccardo Ceccarelli. De terugkeer van de Pool is wel nog niet voor meteen.

"Hij zal nog enkele maanden moeten revalideren. Het is ons doel om terug te keren in de F1," aldus Ceccarelli in een interview met de Toscaanse tv-zender Lucca TV.

Kubica wordt in Toscane verzorgd in het gespecialiseerde centrum Formula Medicine. Aanvankelijk hadden de artsen een terugkeer uitgesloten. "Maar beetje bij beetje, lijkt alles zich te herstellen, ook dankzij zijn wilskracht. De hoop om hem opnieuw aan het stuur van een racewagen te zien wordt steeds concreter."

Op 6 februari verloor Kubica de controle over zijn stuur tijdens een rally in Andorra. Bij het ongeluk raakte zijn rechterhand ernstig gewond. Even werd gevreesd voor een amputatie, maar zover kwam het niet. De Pool onderging wel vijf operaties aan zijn rechterhand, -arm, -schouder en -voet. (Belga/KVDA)

.

Robert Kubica (Lotus), die in februari zwaargewond uit een crash tijdens een rallywedstrijd kwam, zal nog Formule 1 kunnen rijden. Dat zegt zijn behandelde arts Riccardo Ceccarelli. De terugkeer van de Pool is wel nog niet voor meteen. "Hij zal nog enkele maanden moeten revalideren. Het is ons doel om terug te keren in de F1," aldus Ceccarelli in een interview met de Toscaanse tv-zender Lucca TV. Kubica wordt in Toscane verzorgd in het gespecialiseerde centrum Formula Medicine. Aanvankelijk hadden de artsen een terugkeer uitgesloten. "Maar beetje bij beetje, lijkt alles zich te herstellen, ook dankzij zijn wilskracht. De hoop om hem opnieuw aan het stuur van een racewagen te zien wordt steeds concreter." Op 6 februari verloor Kubica de controle over zijn stuur tijdens een rally in Andorra. Bij het ongeluk raakte zijn rechterhand ernstig gewond. Even werd gevreesd voor een amputatie, maar zover kwam het niet. De Pool onderging wel vijf operaties aan zijn rechterhand, -arm, -schouder en -voet. (Belga/KVDA) .