Rory McIlroy is de beste golfer ter wereld

© Reuters

Na Tiger Woods is Rory McIlroy de jongste nummer één in de golfsport

De 22-jarige Noord-Ier is de nieuwe nummer een van het golf. Na zijn overwinning in PGA-toernooi van Palm Beach Gardens verdrijft hij de Engelsman Luke Donald van de koppositie. Met twaalf slagen onder par deed hij twee slagen beter dan de Amerikanen Tom Gillis en Tiger Woods.

Derde eindzege in een PGA-toernooi De Noord-Ierse McIlroy hield met 69 slagen stand in de laatste ronde en wint zijn derde PGA-toernooi. De overwinning levert hem 777.500 dollar op. Op zijn palmares staat ook al een ‘major’, in 2011 won hij de US Open.

De 22-jarige ‘Rors’ had vorige week al de eerste plaats in de wereldranglijst kunnen bestijgen maar hij verloor in de finale van het WK matchplay van de Amerikaan Hunter Mahan.

Tiger Woods

Tiger Woods liet met een geweldige eindsprint de beste laatste ronde van zijn carrière optekenen. Hij kwam rond in 62 slagen en 8 onder par, wat opgeteld met de vorige drie rondes niet volstond voor de overwinning. McIlroy is de op één na jongste nummer één in de sport. Tiger Woods besteeg de nummer één-positie al op 21-jarige leeftijd.

Op het TPC-toernooit in Doral, Florida kan de jonge primus zijn koppositie al verliezen. Zowel Luke Donald, die verstek liet gaan in Palm Beach, als de nummer drie, Lee Westwood, zijn daar van de partij. Tiger Woods zal ook afslaan op het tweede evenement van de World Golf Championships. (SB)