Rory McIlroy, het mondiale nummer één van de golfsport, zit gewrongen in een nationaliteitsdilemma. Moet de winnaar van de Europese en Amerikaanse Tour, die vorige week op zijn 23e een overeenkomst voor tien jaar (en 190 miljoen euro) afsloot met sportkledijmerk Nike, nu uitkomen voor Ierland of Groot-Brittannië?

De Noord-Ier Rory McIlroy, de vriend van de Deense tennisspeelster Caroline Wozniacki, zit in functie van de Olympische Spelen binnen drie jaar in het Braziliaanse Rio de Janeiro duidelijk zwaar verveeld met deze kwestie.

Dat maakte de nummer één van de wereld bekend in de BBC-documentaire 'Rory - being number one'. "Het wordt gewoon een heel moeilijke beslissing", verklaarde McIlroy. "Ik beschik over drie mogelijkheden: uitkomen voor Ierland of Groot-Brittannië of, om niemand teleur te stellen, gewoon niet gaan. Ik beschouw dat ook als een belangrijke optie."

Vooral dat laatste mogen we nu al uitsluiten, want McIlroy is samen met Tiger Woods immers het uithangbord én reclamegezicht van zijn sport. De druk van de sponsors zal te groot zijn om een dergelijk groot mediagebeuren te missen. Want golf staat voor het eerst op het programma bij de OS-edities van 2016 en 2020.

Rory McIlroy, het mondiale nummer één van de golfsport, zit gewrongen in een nationaliteitsdilemma. Moet de winnaar van de Europese en Amerikaanse Tour, die vorige week op zijn 23e een overeenkomst voor tien jaar (en 190 miljoen euro) afsloot met sportkledijmerk Nike, nu uitkomen voor Ierland of Groot-Brittannië?De Noord-Ier Rory McIlroy, de vriend van de Deense tennisspeelster Caroline Wozniacki, zit in functie van de Olympische Spelen binnen drie jaar in het Braziliaanse Rio de Janeiro duidelijk zwaar verveeld met deze kwestie. Dat maakte de nummer één van de wereld bekend in de BBC-documentaire 'Rory - being number one'. "Het wordt gewoon een heel moeilijke beslissing", verklaarde McIlroy. "Ik beschik over drie mogelijkheden: uitkomen voor Ierland of Groot-Brittannië of, om niemand teleur te stellen, gewoon niet gaan. Ik beschouw dat ook als een belangrijke optie."Vooral dat laatste mogen we nu al uitsluiten, want McIlroy is samen met Tiger Woods immers het uithangbord én reclamegezicht van zijn sport. De druk van de sponsors zal te groot zijn om een dergelijk groot mediagebeuren te missen. Want golf staat voor het eerst op het programma bij de OS-edities van 2016 en 2020.