'Hoewel World Rugby geen scheidsrechters aanduidt voor het Rugby Europa Championship, staan we in contact met Rugby Europe om de context van de gebeurtenissen tijdens België-Spanje van zondag te begrijpen,' kondigt de wereldrugbybond aan in een tweet.

Rugby Europe laat op zijn website weten dat op een meeting komende vrijdag in het Poolse Poznan alle fases van de wedstrijd geanalyseerd zullen worden.

Spanje kon zich mits een zege in Brussel plaatsen voor het WK van 2019 in Japan, maar ging met 18-10 onderuit (bekijk beelden). Achteraf legden de Spanjaarden klacht neer tegen de Roemeense spelleiding, die zes penalty's aan België had toegekend.

Door het verlies zag Spanje alsnog een rechtstreeks WK-ticket uit handen glippen ten voordele van Roemenië.

De Roemeense scheids Vlad Iordachescu en zijn twee assistenten moesten na de wedstrijd onder begeleiding van veiligheidsmensen het terrein verlaten.

Een officiële klacht van de Spanjaarden werd afgewezen, maar nu belooft Rugby Europe de zaak vrijdag toch nader te bekijken tijdens een samenkomst in Poznan. 'Na afloop zal een verklaring worden verspreid', luidt het.

Pikant detail: de voorzitter van Rugby Europe is overigens ook een Roemeen.

'Hoewel World Rugby geen scheidsrechters aanduidt voor het Rugby Europa Championship, staan we in contact met Rugby Europe om de context van de gebeurtenissen tijdens België-Spanje van zondag te begrijpen,' kondigt de wereldrugbybond aan in een tweet.Rugby Europe laat op zijn website weten dat op een meeting komende vrijdag in het Poolse Poznan alle fases van de wedstrijd geanalyseerd zullen worden.Spanje kon zich mits een zege in Brussel plaatsen voor het WK van 2019 in Japan, maar ging met 18-10 onderuit (bekijk beelden). Achteraf legden de Spanjaarden klacht neer tegen de Roemeense spelleiding, die zes penalty's aan België had toegekend. Door het verlies zag Spanje alsnog een rechtstreeks WK-ticket uit handen glippen ten voordele van Roemenië. De Roemeense scheids Vlad Iordachescu en zijn twee assistenten moesten na de wedstrijd onder begeleiding van veiligheidsmensen het terrein verlaten. Een officiële klacht van de Spanjaarden werd afgewezen, maar nu belooft Rugby Europe de zaak vrijdag toch nader te bekijken tijdens een samenkomst in Poznan. 'Na afloop zal een verklaring worden verspreid', luidt het. Pikant detail: de voorzitter van Rugby Europe is overigens ook een Roemeen.