Het geld is bestemd voor de ontwikkeling van een 'internationaal antidopingsysteem', aldus een verklaring op de website van het Russisch Olympisch Comité.

De betaling van de boete maakt deel uit van de voorwaarden om opnieuw als olympisch land aanvaard te worden. Het IOC neemt binnenkort de beslissing of Rusland onder eigen vlag mag opstappen tijdens de sluitingsceremonie van de Olympische Winterspelen op zondag.

In december was het Russische Olympische Comité geschorst na wijdverspreide doping.

Russische atleten nemen in Pyeongchang deel aan de competities onder neutrale, olympische vlag.

Het geld is bestemd voor de ontwikkeling van een 'internationaal antidopingsysteem', aldus een verklaring op de website van het Russisch Olympisch Comité.De betaling van de boete maakt deel uit van de voorwaarden om opnieuw als olympisch land aanvaard te worden. Het IOC neemt binnenkort de beslissing of Rusland onder eigen vlag mag opstappen tijdens de sluitingsceremonie van de Olympische Winterspelen op zondag. In december was het Russische Olympische Comité geschorst na wijdverspreide doping. Russische atleten nemen in Pyeongchang deel aan de competities onder neutrale, olympische vlag.