Dat heeft het Internationaal Sporttribunaal TAS bevestigd. Het TAS bekrachtigt zo de beslissing van het Internationaal Paralympisch Comité (IPC).

Het IPC besliste op 7 augustus om alle Russische atleten uit te sluiten van deelname aan de Paralympische Spelen. De beslissing kwam er na het dopingschandaal dat Richard McLaren, onafhankelijk onderzoeker bij het wereldantidopingagentschap Wada, bij Russische atleten aan het licht bracht. 'Het antidopingsysteem in Rusland is kapot, corrupt en volledig gecompromitteerd', had IPC-voorzitter Philip Craven destijds laten optekenen.

Unaniem

De vastberadenheid van zijn organisatie stond in schril contrast met de tweeslachtige houding van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) nadat het McLaren-rapport op 18 juli naar buiten kwam. Dat schoof de hete aardappel over de al dan niet deelname aan de Olympische Spelen van Russische atleten door naar de individuele internationale sportfederaties. Het IPC nam de beslissing om Rusland volledig uit te sluiten van deelname unaniem.

Moskou kon nog beroep aantekenen tegen de beslissing bij het Internationaal Sporttribunaal TAS in Lausanne en deed dat ook effectief op 15 augustus. Daar ving het vandaag echter bot. Binnen enkele dagen maakt het TAS zijn redenering bekend. (Belga)

Dat heeft het Internationaal Sporttribunaal TAS bevestigd. Het TAS bekrachtigt zo de beslissing van het Internationaal Paralympisch Comité (IPC).Het IPC besliste op 7 augustus om alle Russische atleten uit te sluiten van deelname aan de Paralympische Spelen. De beslissing kwam er na het dopingschandaal dat Richard McLaren, onafhankelijk onderzoeker bij het wereldantidopingagentschap Wada, bij Russische atleten aan het licht bracht. 'Het antidopingsysteem in Rusland is kapot, corrupt en volledig gecompromitteerd', had IPC-voorzitter Philip Craven destijds laten optekenen. De vastberadenheid van zijn organisatie stond in schril contrast met de tweeslachtige houding van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) nadat het McLaren-rapport op 18 juli naar buiten kwam. Dat schoof de hete aardappel over de al dan niet deelname aan de Olympische Spelen van Russische atleten door naar de individuele internationale sportfederaties. Het IPC nam de beslissing om Rusland volledig uit te sluiten van deelname unaniem. Moskou kon nog beroep aantekenen tegen de beslissing bij het Internationaal Sporttribunaal TAS in Lausanne en deed dat ook effectief op 15 augustus. Daar ving het vandaag echter bot. Binnen enkele dagen maakt het TAS zijn redenering bekend. (Belga)