Bij de crash van een passagiersvliegtuig in Centraal-Rusland zijn woensdag 43 van de 45 inzittenden om het leven gekomen, 36 onder hen speelden bij het Russische ijshockeyteam Lokomotiv Jaroslavl, dat in de hoogste klasse speelt. Daarmee is bijna het hele ijshockeyteam omgekomen.

Twee inzittenden vechten nog voor hun leven, zo meldt het persagentschap Interfax. Het toestel stortte net na het opstijgen neer vlakbij de luchthaven van Jaroslavl, zo'n 300 kilometer ten noordoosten van Moskou. Volgens het persagentschap Ria Novosti ligt een technisch mankement of een fout van de piloot aan de basis van het ongeluk. Aan boord waren 37 passagiers en 8 bemanningsleden.

Gecharterd door Lokomotiv Jaroslavl

Het toestel was gecharterd door het ijshockeyteam van Jaroslavl, Lokomotiv Jaroslavl, dat in de Russische hoogste klasse speelt. Van de 43 dodelijke slachtoffers waren er 36 lid van de club, hetzij als speler hetzij als lid van de staff. Een van de twee overlevenden is Aleksander Galimov, een speler van Lokomotiv Jaroslavl. Hij heeft voor 80 procent brandwonden over zijn lichaam. De andere overlevende is een bemanningslid. Beiden vechten nog voor hun leven.

Het team had spelers uit Zweden, Oekraïne, Polen, Tsjechië, Wit-Rusland, Duitsland, Slovakije en Letland in haar rangen. De Zweedse doelman, Stefan Liv, is volgens de Zweede ambassade in Moskou bij de slachtoffers. De Tsjechische ambassade meldde het overlijden van drie Tsjechen, Josef Vasicek, Jan Marek en Karel Rachunek, en van de Slovaak Pavol Demitra. Duitsland verliest international Robert Dietrich. Canada ten slotte heeft de coach van het team, Brad McCrimmon, te betreuren.

Start seizoen uitgesteld

Lokomotiv Jaroslavl werd vorig jaar derde in de Russische competitie. Het team was op weg naar Minsk, de hoofdstad van Wit-Rusland, voor de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen. De ijshockey Liga heeft de start van het seizoen uitgesteld na het nieuws.

Lokomotiv Jaroslavl speelde kampioen in 1997, 2002 en 2003. (Belga/SD)

Bij de crash van een passagiersvliegtuig in Centraal-Rusland zijn woensdag 43 van de 45 inzittenden om het leven gekomen, 36 onder hen speelden bij het Russische ijshockeyteam Lokomotiv Jaroslavl, dat in de hoogste klasse speelt. Daarmee is bijna het hele ijshockeyteam omgekomen. Twee inzittenden vechten nog voor hun leven, zo meldt het persagentschap Interfax. Het toestel stortte net na het opstijgen neer vlakbij de luchthaven van Jaroslavl, zo'n 300 kilometer ten noordoosten van Moskou. Volgens het persagentschap Ria Novosti ligt een technisch mankement of een fout van de piloot aan de basis van het ongeluk. Aan boord waren 37 passagiers en 8 bemanningsleden. Gecharterd door Lokomotiv JaroslavlHet toestel was gecharterd door het ijshockeyteam van Jaroslavl, Lokomotiv Jaroslavl, dat in de Russische hoogste klasse speelt. Van de 43 dodelijke slachtoffers waren er 36 lid van de club, hetzij als speler hetzij als lid van de staff. Een van de twee overlevenden is Aleksander Galimov, een speler van Lokomotiv Jaroslavl. Hij heeft voor 80 procent brandwonden over zijn lichaam. De andere overlevende is een bemanningslid. Beiden vechten nog voor hun leven. Het team had spelers uit Zweden, Oekraïne, Polen, Tsjechië, Wit-Rusland, Duitsland, Slovakije en Letland in haar rangen. De Zweedse doelman, Stefan Liv, is volgens de Zweede ambassade in Moskou bij de slachtoffers. De Tsjechische ambassade meldde het overlijden van drie Tsjechen, Josef Vasicek, Jan Marek en Karel Rachunek, en van de Slovaak Pavol Demitra. Duitsland verliest international Robert Dietrich. Canada ten slotte heeft de coach van het team, Brad McCrimmon, te betreuren. Start seizoen uitgesteldLokomotiv Jaroslavl werd vorig jaar derde in de Russische competitie. Het team was op weg naar Minsk, de hoofdstad van Wit-Rusland, voor de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen. De ijshockey Liga heeft de start van het seizoen uitgesteld na het nieuws. Lokomotiv Jaroslavl speelde kampioen in 1997, 2002 en 2003. (Belga/SD)