In een dopingtest van 18 februari, twee dagen voor de eerste runs in Pyeongchang, werden sporen van niet toegelaten hartmedicatie aangetroffen. Dat bevestigt de Russische bobsleefederatie.

Sergeeva eindigde samen met Anastasia Kocherzhova op de twaalfde plaats in de tweemansbob, één plaats boven An Vannieuwenhuyse en Sophie Vercruyssen. Elfje Willemsen en Sara Aerts werden elfde.

Paleeva is al de tweede Russische atleet in PyeongChang die een positieve dopingtest aflegt. Eerder werd de Russische curler Alexander Krushelnitsky betrapt op het gebruik van meldonium en gediskwalificeerd.

Het tweede Russische dopingbericht komt er minder dan 24 uur voordat het Internationaal Olympisch Comité (IOC) zich buigt over de kwestie-Rusland. Zaterdagmorgen beslist het Uitvoerend Comité, in een meeting die van 8u30 tot 10u30 doorgaat, of de Russen tijdens de slotceremonie onder eigen vlag het stadion binnen mogen wandelen.

In een dopingtest van 18 februari, twee dagen voor de eerste runs in Pyeongchang, werden sporen van niet toegelaten hartmedicatie aangetroffen. Dat bevestigt de Russische bobsleefederatie.Sergeeva eindigde samen met Anastasia Kocherzhova op de twaalfde plaats in de tweemansbob, één plaats boven An Vannieuwenhuyse en Sophie Vercruyssen. Elfje Willemsen en Sara Aerts werden elfde.Paleeva is al de tweede Russische atleet in PyeongChang die een positieve dopingtest aflegt. Eerder werd de Russische curler Alexander Krushelnitsky betrapt op het gebruik van meldonium en gediskwalificeerd.Het tweede Russische dopingbericht komt er minder dan 24 uur voordat het Internationaal Olympisch Comité (IOC) zich buigt over de kwestie-Rusland. Zaterdagmorgen beslist het Uitvoerend Comité, in een meeting die van 8u30 tot 10u30 doorgaat, of de Russen tijdens de slotceremonie onder eigen vlag het stadion binnen mogen wandelen.