Op het WK artistiek turnen in Stuttgart heeft de Russische ploeg de wereldtitel in de teamcompetitie veroverd. Het won met 261,726 punten, net geen punt beter dan China dat op 0,997 punt eindigde. Voor de laatste van de zes rotaties stond Rusland nog twee punten achter. Op het laatste onderdeel, de rekstok, maakte China enkele fouten terwijl Rusland foutloos bleef. Japan werd derde.

Het is lang geleden dat Rusland nog eens wereldkampioen werd, de laatste keer dateert al van 1991. Op het vorige WK verloor Rusland nipt de titel van China met 0,049 punten verschil.

Bij de vrouwen won de VS gisteren. Het was voor Simone Biles, dé ster van het hedendagse turnen, al de vijftiende gouden medaille op een WK. Daarmee verstevigde ze haar eigen record.

Op het WK artistiek turnen in Stuttgart heeft de Russische ploeg de wereldtitel in de teamcompetitie veroverd. Het won met 261,726 punten, net geen punt beter dan China dat op 0,997 punt eindigde. Voor de laatste van de zes rotaties stond Rusland nog twee punten achter. Op het laatste onderdeel, de rekstok, maakte China enkele fouten terwijl Rusland foutloos bleef. Japan werd derde.Het is lang geleden dat Rusland nog eens wereldkampioen werd, de laatste keer dateert al van 1991. Op het vorige WK verloor Rusland nipt de titel van China met 0,049 punten verschil.Bij de vrouwen won de VS gisteren. Het was voor Simone Biles, dé ster van het hedendagse turnen, al de vijftiende gouden medaille op een WK. Daarmee verstevigde ze haar eigen record.