Minister van Sport Vitali Mutko heeft dat bevestigd in een brief aan Craig Reedie, de voorzitter van het Wereldantidopingagentschap WADA, meldt het Duitse persbureau DPA.

Wel weerlegt Mutko een deel van de beschuldigingen. Volgens hem is er geen sprake van georganiseerd dopinggebruik. 'Er bestaan mogelijk geïsoleerde gevallen, maar dat wil zeker niet zeggen dat iedereen doping gebruikt. De dopingzondaars brengen de hele Russische sportwereld in diskrediet.'

Getuigenissen

In de ARD-documentaire 'Top-secret Doping: How Russia makes its Winners' getuigden verscheidene atleten, coaches en andere betrokkenen vorige week over de Russische dopingcultuur. In de documentaire wordt onder meer een getuigenis van de Russische atlete Yulia Rusanova getoond. Zij is momenteel zelf geschorst voor dopinggebruik.

Het Russische antidopingagentschap Rusada kondigde eerder al een onderzoek aan. (Belga/KVDA)

Minister van Sport Vitali Mutko heeft dat bevestigd in een brief aan Craig Reedie, de voorzitter van het Wereldantidopingagentschap WADA, meldt het Duitse persbureau DPA.Wel weerlegt Mutko een deel van de beschuldigingen. Volgens hem is er geen sprake van georganiseerd dopinggebruik. 'Er bestaan mogelijk geïsoleerde gevallen, maar dat wil zeker niet zeggen dat iedereen doping gebruikt. De dopingzondaars brengen de hele Russische sportwereld in diskrediet.' In de ARD-documentaire 'Top-secret Doping: How Russia makes its Winners' getuigden verscheidene atleten, coaches en andere betrokkenen vorige week over de Russische dopingcultuur. In de documentaire wordt onder meer een getuigenis van de Russische atlete Yulia Rusanova getoond. Zij is momenteel zelf geschorst voor dopinggebruik. Het Russische antidopingagentschap Rusada kondigde eerder al een onderzoek aan. (Belga/KVDA)