Al is LeBron James zonder discussie de beste basketballer ter wereld en ging Miami als favoriet deze Finals in, een verrassing mag dat niet heten. San Antonio is een bijzonder ervaren, goed uitgebalanceerd team.

Gangmaker achter de Spurs-overwinning was de in Brugge geboren Franse spelverdeler Tony Parker, die 10 van zijn 21 punten maakte in het vierde kwart, waarin San Antonio in een op het scherp van de snee gespeelde wedstrijd een achterstand van drie punten uitgomde. De 38-jarige sterkhouder Tim Duncan was goed voor 20 punten en 14 rebounds.

LeBron James 'triple double' (18 punten, 10 assists en 18 rebounds) mocht dus niet baten. En als is deze 'best-of-seven'-serie (wie vier keer wint, is kampioen) nog lang, regerend kampioen Miami zit in de problemen. Het moet nu in San Antonio gaan winnen om zijn titel te verlengen en het heeft de geschiedenis niet mee. Die wijst namelijk uit dat de club die de eerste wedstrijd van de Finals wint in 71 procent van de gevallen kampioen wordt.

Al is LeBron James zonder discussie de beste basketballer ter wereld en ging Miami als favoriet deze Finals in, een verrassing mag dat niet heten. San Antonio is een bijzonder ervaren, goed uitgebalanceerd team. Gangmaker achter de Spurs-overwinning was de in Brugge geboren Franse spelverdeler Tony Parker, die 10 van zijn 21 punten maakte in het vierde kwart, waarin San Antonio in een op het scherp van de snee gespeelde wedstrijd een achterstand van drie punten uitgomde. De 38-jarige sterkhouder Tim Duncan was goed voor 20 punten en 14 rebounds. LeBron James 'triple double' (18 punten, 10 assists en 18 rebounds) mocht dus niet baten. En als is deze 'best-of-seven'-serie (wie vier keer wint, is kampioen) nog lang, regerend kampioen Miami zit in de problemen. Het moet nu in San Antonio gaan winnen om zijn titel te verlengen en het heeft de geschiedenis niet mee. Die wijst namelijk uit dat de club die de eerste wedstrijd van de Finals wint in 71 procent van de gevallen kampioen wordt.