Saúl Alvarez, de best betaalde sporter ter wereld. Saúl wie?!

© Belga Image
Chris Tetaert Vaste medewerker Sport/Voetbalmagazine

Saúl ‘Canelo’ Álvarez tekende onlangs het duurste contract in de sportgeschiedenis.

318 miljoen euro, dat betaalt de Engelse streamingservice DAZN voor de volgende elf kampen van Saúl Álvarez (28), de roodharige Mexicaan en wereldkampioen in twee verschillende gewichtsklassen (midden- en licht-middengewicht). Niemand tekende ooit een betere overeenkomst. Het nummer twee op de lijst, baseballer Giancarlo Stanton, cashte in 2014 ‘slechts’ 283 miljoen toen hij zijn contract bij de Miami Marlins met 13 seizoenen verlengde. Drie jaar later konden de nieuwe eigenaars van de Marlins hun vedette niet meer betalen, waarna hij naar de New York Yankees verkaste.

‘Saúl wordt de bestbetaalde sporter ter wereld’, zei Oscar de la Hoya, eigenaar van het managementbureau Golden Boy Promotions, die de financiële toekomst van de profboksers somber inschatte toen HBO – al 28 jaar een trouwe televisiepartner van de sport – niet meer wilde meedoen aan het opbod tussen de verschillende televisiezenders en de live-uitzendingen uit haar programmatie schrapte.

DAZN is een nieuwe speler op de markt, die op 22 september debuteerde met de match tussen Anthony Joshua en Aleksandr Povetkin en sinds haar oprichting in 2016 om en bij de 8000 sportevenementen – Premier League, Bundesliga, Champions/Europa League, NBA, NFL, MLB, F1… – per jaar aanbiedt. ‘Deze overeenkomst is geweldig voor de bokssport, die daarmee een nieuw elan zal krijgen’, aldus nog De la Hoya.

Floyd Mayweather, tegen wie Álvarez in 2013 zijn enige kamp (op beslissing) verloor, was niet onder de indruk. ‘Wat hij krijgt voor zijn elf kampen, heb ik in één gevecht verdiend’, waarmee Pretty Boy doelde op zijn kamp tegen MMA-vechter Conor McGregor. ‘Dat was een circusgevecht’, beet Álvarez terug. ‘Hij spreekt alleen over geld, ik zou hem graag eens horen zeggen wanneer we opnieuw tegen elkaar in de ring zullen staan’, aldus nog de Mexicaan, die op 15 december tegen de Brit Rocky Fielding zijn tv-debuut op DAZN viert.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content