Het blessurespook blijft hink-stap-springster Svetlana Bolshakova achtervolgen. Eind mei ondergaat de 28-jarige atlete een dubbele chirurgische ingreep in het UZ Pellenberg in Leuven. Haar revalidatie kan tot een jaar in beslag nemen, zo maakte haar coach Michel Boels bekend.

Niet het eerste blessureleed

Bolshakova heeft last van botaanwas in de linkervoet. Dit zorgt voor hinder bij het hinken en maakt springen onmogelijk. "De enige oplossing hiervoor is het chirurgisch verwijderen van deze botaanwas", zegt Boels. Daarnaast moet de hink-stap-springster, die geboren werd in Sint-Petersburg, ook geopereerd worden aan de rechterknie. "De kniepees wordt gekuisd en alle kalkvorming wordt verwijderd", legt Boels uit. "Bovendien wordt de patellapees verstevigd zoals bij haar linker patellapees jaren geleden werd gedaan."

Volgens de coach zijn beide operaties nodig "indien er op termijn een intentie is om terug aan topsport te doen". Boels verwacht alvast dat zijn pupil ongeveer een jaar zal moeten revalideren.

Bolshakova kende in haar carrière al heel wat blessureleed. Zo scheurde ze al twee keer haar achillespees, maar telkens vocht de wederhelft van hoogspringer Stijn Stroobants terug. In 2010 won Bolshakova brons op het EK in open lucht in Barcelona. Vorige zomer nam de Belgisch recordhoudster (14,55m) deel aan de Olympische Spelen in Londen maar raakte er niet door de kwalificaties.

Positieve Bolshakova

Bolshakova zelf blijft positief onder de opkomende chirurgische ingrepen. "Natuurlijk is het zowel mentaal als fysiek geen evidentie om tegen een 4e - 5e operatie aan te kijken. Toch houd ik de moed er in en het belangrijkste is dat ik nadien terug pijnvrij kan stappen, lopen, springen."

"Topsport heeft me al veel moois opgeleverd, maar nu is het even tijd om ook andere mooie dingen in het leven verder te ontdekken, weliswaar op krukken en rolstoel de eerstkomende periode", besluit Bolshakova. (Belga/INM) Deze sprong leverde haar de titel van Vlaams kampioene op eind januari 2013:

Een bronzen medaille voor Svetlana. Geniet nog eens mee:

Het blessurespook blijft hink-stap-springster Svetlana Bolshakova achtervolgen. Eind mei ondergaat de 28-jarige atlete een dubbele chirurgische ingreep in het UZ Pellenberg in Leuven. Haar revalidatie kan tot een jaar in beslag nemen, zo maakte haar coach Michel Boels bekend. Niet het eerste blessureleed Bolshakova heeft last van botaanwas in de linkervoet. Dit zorgt voor hinder bij het hinken en maakt springen onmogelijk. "De enige oplossing hiervoor is het chirurgisch verwijderen van deze botaanwas", zegt Boels. Daarnaast moet de hink-stap-springster, die geboren werd in Sint-Petersburg, ook geopereerd worden aan de rechterknie. "De kniepees wordt gekuisd en alle kalkvorming wordt verwijderd", legt Boels uit. "Bovendien wordt de patellapees verstevigd zoals bij haar linker patellapees jaren geleden werd gedaan." Volgens de coach zijn beide operaties nodig "indien er op termijn een intentie is om terug aan topsport te doen". Boels verwacht alvast dat zijn pupil ongeveer een jaar zal moeten revalideren. Bolshakova kende in haar carrière al heel wat blessureleed. Zo scheurde ze al twee keer haar achillespees, maar telkens vocht de wederhelft van hoogspringer Stijn Stroobants terug. In 2010 won Bolshakova brons op het EK in open lucht in Barcelona. Vorige zomer nam de Belgisch recordhoudster (14,55m) deel aan de Olympische Spelen in Londen maar raakte er niet door de kwalificaties. Positieve Bolshakova Bolshakova zelf blijft positief onder de opkomende chirurgische ingrepen. "Natuurlijk is het zowel mentaal als fysiek geen evidentie om tegen een 4e - 5e operatie aan te kijken. Toch houd ik de moed er in en het belangrijkste is dat ik nadien terug pijnvrij kan stappen, lopen, springen." "Topsport heeft me al veel moois opgeleverd, maar nu is het even tijd om ook andere mooie dingen in het leven verder te ontdekken, weliswaar op krukken en rolstoel de eerstkomende periode", besluit Bolshakova. (Belga/INM) Deze sprong leverde haar de titel van Vlaams kampioene op eind januari 2013: Een bronzen medaille voor Svetlana. Geniet nog eens mee: