In een reeks met tien volstond de derde plaats voor landgenoot Seppe Smits voor een plaats in de finale slopestyle van het WK snowboarden. In de eerste reeks van de halve finale in de Noorse hoofdstad scoorden enkel de Canadees Sebastien Toutant (85.3) en de Fin Roope Tonteri (85.5) beter.

Lastige halve finale

"Dit was een lastige halve finale, ik had niet gedacht dat het niveau zo hoog zou zijn", reageerde onze landgenoot. "Donderdag ging het wel heel goed op training en dus begon ik met vertrouwen aan deze halve finale. Ook voor de finale voel ik me goed, ik zal het niveau van mijn run wel nog wat moeten optillen en moet nu zien wat ik nog kan verbeteren."

Olympische discipline De 20-jarige wintersporter verdedigt op 19 februari zijn titel in de finale. De snowboarddiscipline slopestyle is een onderdeel tijdens de Olympische Winterspelen van 2014 in het Russische Sotchi . (Belga/SB)

In een reeks met tien volstond de derde plaats voor landgenoot Seppe Smits voor een plaats in de finale slopestyle van het WK snowboarden. In de eerste reeks van de halve finale in de Noorse hoofdstad scoorden enkel de Canadees Sebastien Toutant (85.3) en de Fin Roope Tonteri (85.5) beter. Lastige halve finale "Dit was een lastige halve finale, ik had niet gedacht dat het niveau zo hoog zou zijn", reageerde onze landgenoot. "Donderdag ging het wel heel goed op training en dus begon ik met vertrouwen aan deze halve finale. Ook voor de finale voel ik me goed, ik zal het niveau van mijn run wel nog wat moeten optillen en moet nu zien wat ik nog kan verbeteren." Olympische discipline De 20-jarige wintersporter verdedigt op 19 februari zijn titel in de finale. De snowboarddiscipline slopestyle is een onderdeel tijdens de Olympische Winterspelen van 2014 in het Russische Sotchi . (Belga/SB)