Seppe Smits is op het WK snowboarden in het Noorse Oslo derde geworden in de finale van de slopestyle. Hij verlengt zijn wereldtitel dus niet.

De 20-jarige Antwerpenaar zette in zijn eerste run zijn beste score neer met 76.3 punten, goed voor het brons. Het goud was na de derde en laatste run voor de Amerikaan Chas Guldemond met 87.9 punten, voor de Canadees Sebastien Toutant (86.8).

Beste score in halve finale

Smits had in de halve finale de derde beste score. In de finale zondag stonden slechts negen snowboarders, omdat de Amerikaan Eric Willet door een blessure niet kon meedingen naar het goud. Smits reed een mooie eerste run, goed voor 76.3 punten en een voorlopige tweede plaats. De Amerikaan Chas Guldemond begon het best met 79.3. In de tweede run kwam Smits ten val en kon hij zich niet verbeteren.

"Het is lastig op deze ijzige piste. In mijn tweede run had ik niet genoeg snelheid en ook niet genoeg controle over mijn rotatie", vertelde Smits daarover. De Canadees Sebastien Toutant kwam aan de leiding na de tweede run met 86.8, Smits zakte naar plaats drie.

Niet rechtop gebleven

In de laatste run kwam Toutant ten val, zijn 86.8 bleef dus de te kloppen score. Smits kon na zijn laatste sprong opnieuw niet rechtop blijven en bleef dus op 76.3, Guldemond greep met een foutloze laatste run alsnog het goud met 87.9 punten. (Belga/SD) Run 1

Run 2

Run 3

Seppe Smits is op het WK snowboarden in het Noorse Oslo derde geworden in de finale van de slopestyle. Hij verlengt zijn wereldtitel dus niet.De 20-jarige Antwerpenaar zette in zijn eerste run zijn beste score neer met 76.3 punten, goed voor het brons. Het goud was na de derde en laatste run voor de Amerikaan Chas Guldemond met 87.9 punten, voor de Canadees Sebastien Toutant (86.8). Beste score in halve finaleSmits had in de halve finale de derde beste score. In de finale zondag stonden slechts negen snowboarders, omdat de Amerikaan Eric Willet door een blessure niet kon meedingen naar het goud. Smits reed een mooie eerste run, goed voor 76.3 punten en een voorlopige tweede plaats. De Amerikaan Chas Guldemond begon het best met 79.3. In de tweede run kwam Smits ten val en kon hij zich niet verbeteren. "Het is lastig op deze ijzige piste. In mijn tweede run had ik niet genoeg snelheid en ook niet genoeg controle over mijn rotatie", vertelde Smits daarover. De Canadees Sebastien Toutant kwam aan de leiding na de tweede run met 86.8, Smits zakte naar plaats drie. Niet rechtop geblevenIn de laatste run kwam Toutant ten val, zijn 86.8 bleef dus de te kloppen score. Smits kon na zijn laatste sprong opnieuw niet rechtop blijven en bleef dus op 76.3, Guldemond greep met een foutloze laatste run alsnog het goud met 87.9 punten. (Belga/SD) Run 1 Run 2Run 3