De 31-jarige Amerikaan was in het Phoenix Park in de strijd om het goud in een bitse strijd verwikkeld met de Japanner Ayumu Hirano en de Australiër Scotty James. Na de tweede run stond Hirano met 95.25 nog aan de leiding, maar de Japanner kraakte en kwam ten val in de derde run - net als Scotty James even later.

White hield het hoofd wel koel en zette een indrukwekkende laatste run neer, die hem 97.75 punten van de jury en olympisch goud opleverde. De negentienjarige Hirano moest daardoor net als vier jaar geleden in het Russische Sotsji vrede nemen met zilver. White kwam toen niet verder dan de vierde plaats. In Zuid-Korea pakte hij zijn derde goud, na Turijn 2006 en Vancouver 2010. De Verenigde Staten domineren er de snowboardcompetities volledig met goud in elk van de vier freestylecompetities.

De spectaculaire maar ook gevaarlijke halfpipecompetitie deed het publiek even over halverwege de tweede run opschrikken door een zware val van de amper zestienjarige Japanse snowboarder Yuto Totsuka. Hij liep daarbij verwondingen op en werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis, zo maakte de Japanse federatie bekend.

De 31-jarige Amerikaan was in het Phoenix Park in de strijd om het goud in een bitse strijd verwikkeld met de Japanner Ayumu Hirano en de Australiër Scotty James. Na de tweede run stond Hirano met 95.25 nog aan de leiding, maar de Japanner kraakte en kwam ten val in de derde run - net als Scotty James even later. White hield het hoofd wel koel en zette een indrukwekkende laatste run neer, die hem 97.75 punten van de jury en olympisch goud opleverde. De negentienjarige Hirano moest daardoor net als vier jaar geleden in het Russische Sotsji vrede nemen met zilver. White kwam toen niet verder dan de vierde plaats. In Zuid-Korea pakte hij zijn derde goud, na Turijn 2006 en Vancouver 2010. De Verenigde Staten domineren er de snowboardcompetities volledig met goud in elk van de vier freestylecompetities. De spectaculaire maar ook gevaarlijke halfpipecompetitie deed het publiek even over halverwege de tweede run opschrikken door een zware val van de amper zestienjarige Japanse snowboarder Yuto Totsuka. Hij liep daarbij verwondingen op en werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis, zo maakte de Japanse federatie bekend.