Skikampioen Marcel Hirscher pakt eerste olympische titel

13/02/18 om 09:07 - Bijgewerkt om 09:08

Bron: Belga

De Oostenrijkse skiër Marcel Hirscher, die al jarenlang de Wereldbeker domineert, heeft zijn eerste olympische titel behaald. Op de Winterspelen in Pyeongchang was hij de beste in de combiné.

Skikampioen Marcel Hirscher pakt eerste olympische titel

Marcel Hirscher © Belga Image

De 28-jarige Hirscher zette in het Jeongseon Alpine Centre na de afdaling en de slalom een totaaltijd van 2:06.52 neer en had daarmee 23 honderdsten van een seconde voorsprong op de Fransman Alexis Pinturault. Met Victor Muffat-Jeandet, op 1.02, stond er nog een Fransman op het podium.

Voor Hirscher is het pas zijn eerste olympische titel. De Oostenrijker kroonde zich nochtans al zes keer tot wereldkampioen en domineert al jarenlang de Wereldbeker. Hirscher was pas twaalfde in de afdaling, maar klom op naar de eerste plek dankzij een uitstekende slalom, de beste van het pak. De Duitser Thomas Dressen, op 1 na de afdaling, moest uiteindelijk tevreden zijn met de negende plaats.

Met de combiné bij de mannen werd dinsdag de eerste discipline alpijnse ski afgewerkt op deze Winterspelen. Eerder konden de afdaling bij de mannen en de reuzenslalom bij de vrouwen niet plaatsvinden wegens hevige wind. Beide nummers werden uitgesteld tot donderdag.

Onze partners