"Ik denk dat ik alles waarover een atleet kan dromen bereikt heb. Ik ben voldaan en ik denk er niet aan om tot de volgende Spelen door te gaan", verklaarde de 30-jarige Sloveense in Zagreb, waar ze een tussenstop maakte. Maze bracht met goud in de afdaling en de reuzenslalom hoop in het Sloveense kamp.

"Toen we de eerste medaille wonnen, slaakte iedereen een zucht van opluchting. De tweede was veel makkelijker te winnen", zei de skikampioene.

'Tinky' hoopt dat ze zich nu, met de Olympische Spelen achter zich, beter kan concentreren op de Wereldbekerwedstrijden. "Ik kon niet wachten op de Spelen. Daarom haalde ik niet mijn beste niveau in de Wereldbeker. Maar we hebben ervoor gekozen om laat op het seizoen te pieken. Hopelijk blijven we zo presteren tot op het einde", liet Maze noteren. (Belga/INM)

"Ik denk dat ik alles waarover een atleet kan dromen bereikt heb. Ik ben voldaan en ik denk er niet aan om tot de volgende Spelen door te gaan", verklaarde de 30-jarige Sloveense in Zagreb, waar ze een tussenstop maakte. Maze bracht met goud in de afdaling en de reuzenslalom hoop in het Sloveense kamp. "Toen we de eerste medaille wonnen, slaakte iedereen een zucht van opluchting. De tweede was veel makkelijker te winnen", zei de skikampioene. 'Tinky' hoopt dat ze zich nu, met de Olympische Spelen achter zich, beter kan concentreren op de Wereldbekerwedstrijden. "Ik kon niet wachten op de Spelen. Daarom haalde ik niet mijn beste niveau in de Wereldbeker. Maar we hebben ervoor gekozen om laat op het seizoen te pieken. Hopelijk blijven we zo presteren tot op het einde", liet Maze noteren. (Belga/INM)