Felix Baumgartner wil met een reusachtige heliumballon tot circa 36,5 kilometer boven het aardoppervlak stijgen - 'de grens van de ruimte' - en in een speciaal ruimtepak de hoogste skydive ooit maken. Lukt zijn stunt, dan verovert hij het record van de langste vrije val ooit en zal hij als eerste parachutespringer door de geluidsmuur gaan. Lees meer over het project.

Wind

Baumgartners recordpoging werd echter al meermaals uitgesteld, de laatste keer dinsdagnamiddag. Te sterke wind maakte het onmogelijk om de ballon veilig op te lanceren.

De weersvoorspellingen vandaag en morgen zijn niet gunstig genoeg, maar zondag omstreeks 14u Belgische tijd staat een nieuwe lanceringspoging gepland.

Live

De heliumballon zou er 2,5 tot 3 uur over doen om de capsule met daarin Baumgartner naar een hoogte van 36.500 meter te brengen. De Oostenrijker zal na zijn sprong een vrije val van circa zes minuten maken om - als alles goed gaat - op 1.500 meter boven Roswell in de Amerikaanse staat New Mexico zijn parachute te openen.

De supersonische vrije val van Baumgartner zal live te volgen zijn op deze website. (KVDA)

Felix Baumgartner wil met een reusachtige heliumballon tot circa 36,5 kilometer boven het aardoppervlak stijgen - 'de grens van de ruimte' - en in een speciaal ruimtepak de hoogste skydive ooit maken. Lukt zijn stunt, dan verovert hij het record van de langste vrije val ooit en zal hij als eerste parachutespringer door de geluidsmuur gaan. Lees meer over het project. Wind Baumgartners recordpoging werd echter al meermaals uitgesteld, de laatste keer dinsdagnamiddag. Te sterke wind maakte het onmogelijk om de ballon veilig op te lanceren. De weersvoorspellingen vandaag en morgen zijn niet gunstig genoeg, maar zondag omstreeks 14u Belgische tijd staat een nieuwe lanceringspoging gepland. Live De heliumballon zou er 2,5 tot 3 uur over doen om de capsule met daarin Baumgartner naar een hoogte van 36.500 meter te brengen. De Oostenrijker zal na zijn sprong een vrije val van circa zes minuten maken om - als alles goed gaat - op 1.500 meter boven Roswell in de Amerikaanse staat New Mexico zijn parachute te openen. De supersonische vrije val van Baumgartner zal live te volgen zijn op deze website. (KVDA)