Het startschot voor de European Summer Games wordt op zaterdag 13 september gegeven met een groots opgezette Opening Ceremony in Paleis 12 te Brussel. Van 14 tot 20 september vinden dan de verschillende competities plaats en op 20 september is er een spetterende Closing Ceremony (met oa Natalia) in het Sportpaleis te Antwerpen.

De Special Olympics kent slechts een beperkt aanbod aan sporten: zwemmen, atletiek, turnen, badminton, bocce (een soort petanque), basketbal, fietsen, voetbal, tafeltennis en judo. In elke discipline zijn er eerst schiftingsrondes om de atleten in een categorie volgens (min of meer) gelijkwaardig niveau onder te brengen. Op die manier maakt iedereen kans op medailles.

De evenementen vinden plaats in en rond Antwerpen. Het zwemmen bijvoorbeeld in sportcentrum Wezenberg, het voetbal op de velden van Berchem Sport, het turnen en atletiek in Den Uyt te Mol. Meer info over het programma en de locaties vind je op de officiële website www.so2014.com.

In de editie van deze week stelt Sport/Voetbalmagazine vier ambassadeurs van de Special Olympics voor. Hier alvast een eerste kennismaking via de promofilmpjes van de organisatie:

Tafeltennisser Christian Leclerc:

Zwemster Mieke De Mot:

Turnster Salwa Fellah Boughaba:

Tafeltennisser Christof Swaenepoel:

Het startschot voor de European Summer Games wordt op zaterdag 13 september gegeven met een groots opgezette Opening Ceremony in Paleis 12 te Brussel. Van 14 tot 20 september vinden dan de verschillende competities plaats en op 20 september is er een spetterende Closing Ceremony (met oa Natalia) in het Sportpaleis te Antwerpen.De Special Olympics kent slechts een beperkt aanbod aan sporten: zwemmen, atletiek, turnen, badminton, bocce (een soort petanque), basketbal, fietsen, voetbal, tafeltennis en judo. In elke discipline zijn er eerst schiftingsrondes om de atleten in een categorie volgens (min of meer) gelijkwaardig niveau onder te brengen. Op die manier maakt iedereen kans op medailles. De evenementen vinden plaats in en rond Antwerpen. Het zwemmen bijvoorbeeld in sportcentrum Wezenberg, het voetbal op de velden van Berchem Sport, het turnen en atletiek in Den Uyt te Mol. Meer info over het programma en de locaties vind je op de officiële website www.so2014.com.In de editie van deze week stelt Sport/Voetbalmagazine vier ambassadeurs van de Special Olympics voor. Hier alvast een eerste kennismaking via de promofilmpjes van de organisatie:Tafeltennisser Christian Leclerc: Zwemster Mieke De Mot:Turnster Salwa Fellah Boughaba:Tafeltennisser Christof Swaenepoel: