Zuid-Afrika moet Oscar Pistorius, die met twee beenprotheses loopt, op het komende WK atletiek in Daegu verplicht als eerste loper inzetten op de aflossing 4x400 meter. Dit om ongelukken met andere lopers te vermijden.

Dat heeft de Internationale Atletiekbond IAAF beslist.

Pistorius (24), bijgenaamd 'Blade Runner' of nog 'de snelste man zonder benen', werd geboren zonder kuit- of scheenbeen. Nog voor zijn eerste verjaardag werden zijn beide voeten geamputeerd. Hij loopt met speciale protheses die gemaakt zijn van koolstofvezel.

Tijdens de aflossing werkt de eerste loper de volledige ronde in zijn baan af. Daarna komen de lopers samen. Met de speciale regel wil de IAAF vermijden dat Pistorius concurrenten per ongeluk raakt en ten val brengt.

Pistorius treedt in Daegu ook individueel aan op de 400 meter. Het WK atletiek begint morgen en eindigt op zondag 4 september. Bekijk het volledige programma.

Oscar Pistorius in Lignano (2011):

Sport/Voetbalmagazine houdt u nu ook via Twitter op de hoogte van het sportnieuws. Volg ons!

Zuid-Afrika moet Oscar Pistorius, die met twee beenprotheses loopt, op het komende WK atletiek in Daegu verplicht als eerste loper inzetten op de aflossing 4x400 meter. Dit om ongelukken met andere lopers te vermijden. Dat heeft de Internationale Atletiekbond IAAF beslist. Pistorius (24), bijgenaamd 'Blade Runner' of nog 'de snelste man zonder benen', werd geboren zonder kuit- of scheenbeen. Nog voor zijn eerste verjaardag werden zijn beide voeten geamputeerd. Hij loopt met speciale protheses die gemaakt zijn van koolstofvezel. Tijdens de aflossing werkt de eerste loper de volledige ronde in zijn baan af. Daarna komen de lopers samen. Met de speciale regel wil de IAAF vermijden dat Pistorius concurrenten per ongeluk raakt en ten val brengt. Pistorius treedt in Daegu ook individueel aan op de 400 meter. Het WK atletiek begint morgen en eindigt op zondag 4 september. Bekijk het volledige programma. Oscar Pistorius in Lignano (2011):