Er wordt al langer onderhandeld tussen de teams van de Brit Joshua (28) en de Amerikaan Wilder (32), maar nu lijkt het eindelijk menens te worden. Of blijft het bij een pr-stunt?

In een videoboodschap die Wilder via zijn Instagram-account de wereld instuurde - en waarin hij Joshua persoonlijk aanspreekt 'om misverstanden te vermijden' - draagt hij de zaakwaarnemers van de Brit op om 'hun e-mails te checken'. 'Al het geld zit in de zak en ik verwacht dat je een man van je woord bent. Ik zie je gauw'.

50 miljoen

Wilder verwijst in de video naar oudere beelden van Joshua, waarin die voor de camera verklaart dat hij de Amerikaan wil bekampen als hij daar 50 miljoen dollar voor krijgt.

Een van de managers van Wilder bevestigde aan sportzender ESPN dat het aanbod 50 miljoen dollar of 50 procent van de inkomsten bedraagt. Joshua krijgt dus sowieso 50 miljoen dollar, of meer als de opbrengst boven de 100 miljoen dollar ligt. Een rematch is niet in het aanbod voorzien. Voorwaarde is wel dat de kamp plaatsvindt tussen september en december van dit jaar op een locatie naar Wilders keuze.

Joshua zelf reageerde op de Instagram-video met 'Let's roll'. Zijn entourage tempert wel, promotor Eddy Hearn zei aan Sky Sports: 'We weten niet hoe ernstig dit is. We krijgen 24 uur om "het contract te tekenen", maar we hebben nog geen contract ontvangen. Voorlopig een mooie pr-stunt dus, maar we zullen wel zien. Er moeten nog wat zaken uitgeklaard worden, maar op basis van deze cijfers zijn we zeker geïnteresseerd'.

Ongeslagen

Zowel Joshua (21 zeges in evenveel kampen waarvan 20 met KO) en Wilder (40 op 40 waarvan 39 KO's) zijn nog ongeslagen. Samen hebben ze alle wereldtitels in handen: Joshua is de regerende wereldkampioen bij de WBA, IBF, IBO en sinds kort ook de WBO, terwijl Wilder de wereldkampioen in de WBC is.

Joshua kan met een overwinning tegen Wilder geschiedenis schrijven, want niemand is er ooit in geslaagd de vijf titels tegelijkertijd in zijn bezit te hebben.

Er wordt al langer onderhandeld tussen de teams van de Brit Joshua (28) en de Amerikaan Wilder (32), maar nu lijkt het eindelijk menens te worden. Of blijft het bij een pr-stunt?In een videoboodschap die Wilder via zijn Instagram-account de wereld instuurde - en waarin hij Joshua persoonlijk aanspreekt 'om misverstanden te vermijden' - draagt hij de zaakwaarnemers van de Brit op om 'hun e-mails te checken'. 'Al het geld zit in de zak en ik verwacht dat je een man van je woord bent. Ik zie je gauw'.Wilder verwijst in de video naar oudere beelden van Joshua, waarin die voor de camera verklaart dat hij de Amerikaan wil bekampen als hij daar 50 miljoen dollar voor krijgt.Een van de managers van Wilder bevestigde aan sportzender ESPN dat het aanbod 50 miljoen dollar of 50 procent van de inkomsten bedraagt. Joshua krijgt dus sowieso 50 miljoen dollar, of meer als de opbrengst boven de 100 miljoen dollar ligt. Een rematch is niet in het aanbod voorzien. Voorwaarde is wel dat de kamp plaatsvindt tussen september en december van dit jaar op een locatie naar Wilders keuze.Joshua zelf reageerde op de Instagram-video met 'Let's roll'. Zijn entourage tempert wel, promotor Eddy Hearn zei aan Sky Sports: 'We weten niet hoe ernstig dit is. We krijgen 24 uur om "het contract te tekenen", maar we hebben nog geen contract ontvangen. Voorlopig een mooie pr-stunt dus, maar we zullen wel zien. Er moeten nog wat zaken uitgeklaard worden, maar op basis van deze cijfers zijn we zeker geïnteresseerd'.Zowel Joshua (21 zeges in evenveel kampen waarvan 20 met KO) en Wilder (40 op 40 waarvan 39 KO's) zijn nog ongeslagen. Samen hebben ze alle wereldtitels in handen: Joshua is de regerende wereldkampioen bij de WBA, IBF, IBO en sinds kort ook de WBO, terwijl Wilder de wereldkampioen in de WBC is.Joshua kan met een overwinning tegen Wilder geschiedenis schrijven, want niemand is er ooit in geslaagd de vijf titels tegelijkertijd in zijn bezit te hebben.