Sven Nys heeft de veldrit in Namen gewonnen, de vijfde manche van de wereldbeker. De renner van Landbouwkrediet haalde het na een spannende slotronde voor Niels Albert, Klaas Vantornout werd derde. Dankzij zijn derde wereldbekerzege dit seizoen neemt Nys opnieuw de leiding over van Kevin Pauwels, die vijfde werd.

Opnieuw pechNa vier ronden en halfweg koers was er nog geen noemenswaardige afscheiding onder de favorieten. Nys wou daar verandering in brengen en plaatste een versnelling in de vijfde ronde, enkel Klaas Vantornout kon volgen. De Brabander kende echter opnieuw pech en verloor door een lekke band een tiental seconden.

Vooraan nam intussen Stybar de koers in handen, maar Vantornout kraakte niet en ook Nys, Albert en Meeusen vonden opnieuw aansluiting. Het vijftal draaide samen de laatste ronde in, op korte afstand gevolgd door Pauwels die ook al door een lekke band terrein verloren had.

Op een zware modderstrook bleef Albert lang in het zadel en nam zo enkele seconden op Nys en Vantornout. De West-Vlaming moest eraf maar Nys kwam terug en ging op en over Albert, die op een handvol seconden tweede werd.

Nederlands kampioen Lars Boom werd in zijn eerste veldrit 28ste, Bart Wellens, de winnaar van zaterdag in Essen, was in Namen pas 18de. In de stand komt Nys op 365 punten, 5 meer dan Kevin Pauwels. De volgende wereldbekerwedstrijd is op 26 december in Heusden-Zolder. (Belga)

Sven Nys heeft de veldrit in Namen gewonnen, de vijfde manche van de wereldbeker. De renner van Landbouwkrediet haalde het na een spannende slotronde voor Niels Albert, Klaas Vantornout werd derde. Dankzij zijn derde wereldbekerzege dit seizoen neemt Nys opnieuw de leiding over van Kevin Pauwels, die vijfde werd. Opnieuw pechNa vier ronden en halfweg koers was er nog geen noemenswaardige afscheiding onder de favorieten. Nys wou daar verandering in brengen en plaatste een versnelling in de vijfde ronde, enkel Klaas Vantornout kon volgen. De Brabander kende echter opnieuw pech en verloor door een lekke band een tiental seconden. Vooraan nam intussen Stybar de koers in handen, maar Vantornout kraakte niet en ook Nys, Albert en Meeusen vonden opnieuw aansluiting. Het vijftal draaide samen de laatste ronde in, op korte afstand gevolgd door Pauwels die ook al door een lekke band terrein verloren had. Op een zware modderstrook bleef Albert lang in het zadel en nam zo enkele seconden op Nys en Vantornout. De West-Vlaming moest eraf maar Nys kwam terug en ging op en over Albert, die op een handvol seconden tweede werd. Nederlands kampioen Lars Boom werd in zijn eerste veldrit 28ste, Bart Wellens, de winnaar van zaterdag in Essen, was in Namen pas 18de. In de stand komt Nys op 365 punten, 5 meer dan Kevin Pauwels. De volgende wereldbekerwedstrijd is op 26 december in Heusden-Zolder. (Belga)