Met Jaouad Achab en de Zuid-Koreaan Daehoon Lee stonden de nummers 1 en 2 van de plaatsingslijst tegenover elkaar in deze partij om het brons.

Tot een halve minuut voor het einde leek Achab op weg naar de medaille. Toen scoorde Lee echter met een rake trap tegen het hoofd in korte tijd twee keer na elkaar een driepunter. Hij haalde het uiteindelijk met 11-7. "Hij is een van de allersterkste atleten want de vice-olympisch kampioen van Londen en de wereldkampioen. Maar ik had hem kunnen verslaan", legde Achab na afloop uit. "Op het einde stond ik 5-4 voor maar ik maakte een klein foutje. Ik wilde aanvallen maar verloor het evenwicht. Het was niet de juiste keuze en kreeg een trap tegen het hoofd."

'Nergens spijt van'

Achab begon het toernooi met winst tegen concurrenten uit Papoea-Nieuw-Guinea (in de eerste ronde) en Polen (in de tweede ronde). Daarna botste hij in de halve finale op de Rus Alexey Denisenko. Ook voor die nederlaag steekt Achab de hand in eigen boezem. "Hij scoorde snel een driepunter door een rake trap die ik helemaal niet had zien aankomen. In minder dan een seconde was het gebeurd. Ik ging even in de fout en hier heb je gewoon het recht niet om fouten te maken. Het niveau ligt hier zo dicht bij elkaar."

Hoewel Achab zijn doel - een olympische medaille - niet kon bereiken, was hij in zijn analyse toch ook deels positief. "In alle wedstrijden heb ik alles gegeven. Ik heb nergens spijt van. Ik was naar hier gekomen om goud te winnen maar als ik de dag zou kunnen overdoen, zou ik het op dezelfde manier aanpakken."

Eerder greep ook Raheleh Asemani nipt naast een bronzen medaille in de klasse tot 57 kilogram bij de vrouwen. Si Mohamed Ketbi werd woensdag in de klasse tot 56 kilogram verrassend in de eerste ronde uitgeschakeld.

(Belga/RR)

Met Jaouad Achab en de Zuid-Koreaan Daehoon Lee stonden de nummers 1 en 2 van de plaatsingslijst tegenover elkaar in deze partij om het brons. Tot een halve minuut voor het einde leek Achab op weg naar de medaille. Toen scoorde Lee echter met een rake trap tegen het hoofd in korte tijd twee keer na elkaar een driepunter. Hij haalde het uiteindelijk met 11-7. "Hij is een van de allersterkste atleten want de vice-olympisch kampioen van Londen en de wereldkampioen. Maar ik had hem kunnen verslaan", legde Achab na afloop uit. "Op het einde stond ik 5-4 voor maar ik maakte een klein foutje. Ik wilde aanvallen maar verloor het evenwicht. Het was niet de juiste keuze en kreeg een trap tegen het hoofd." Achab begon het toernooi met winst tegen concurrenten uit Papoea-Nieuw-Guinea (in de eerste ronde) en Polen (in de tweede ronde). Daarna botste hij in de halve finale op de Rus Alexey Denisenko. Ook voor die nederlaag steekt Achab de hand in eigen boezem. "Hij scoorde snel een driepunter door een rake trap die ik helemaal niet had zien aankomen. In minder dan een seconde was het gebeurd. Ik ging even in de fout en hier heb je gewoon het recht niet om fouten te maken. Het niveau ligt hier zo dicht bij elkaar." Hoewel Achab zijn doel - een olympische medaille - niet kon bereiken, was hij in zijn analyse toch ook deels positief. "In alle wedstrijden heb ik alles gegeven. Ik heb nergens spijt van. Ik was naar hier gekomen om goud te winnen maar als ik de dag zou kunnen overdoen, zou ik het op dezelfde manier aanpakken."Eerder greep ook Raheleh Asemani nipt naast een bronzen medaille in de klasse tot 57 kilogram bij de vrouwen. Si Mohamed Ketbi werd woensdag in de klasse tot 56 kilogram verrassend in de eerste ronde uitgeschakeld.(Belga/RR)