Pieters had voor zijn achttien holes op de Olympic Golf Course liefst 77 slagen nodig, zes over par. Met een totaal van 210 slagen (evenveel als Nicolas Colsaerts) volgt hij, met nog een ronde te gaan, op negen slagen van de Britse leider Justin Rose.

Pieters had na zijn teleurstellende prestatie aanvankelijk geen zin om te reageren. Na een kleine afkoelperiode nam hij toch even de tijd om - kort - met de media te praten.

"Dit is topsport, die kan keihard zijn. Het zat vandaag gewoon echt niet mee", reageerde de aangeslagen Pieters. "Het ging twee dagen zeer goed. Vandaag begon ik eraan met hetzelfde gevoel maar alles zat tegen. Hoe goed ik de bal ook raakte, hij kwam toch ergens in het zand terecht. Het was vandaag gewoon mijn dag niet."

Pieters begon als nummer twee in het klassement aan zijn ronde, maar druk voelde hij niet. "Ik had daar helemaal geen last van. Maar er zijn nu eenmaal van die dagen, alleen hoop je dat die niet op zo'n momenten gebeuren."

Een medaille lijkt voor Pieters nu wel uitgesloten, al geeft hij zelf de moed nog niet op. "In golf weet je nooit wat er gaat gebeuren. Je kan van ver terugkeren en je kan van hoog vallen. Alles kan nog."

(Belga/WK)

Pieters had voor zijn achttien holes op de Olympic Golf Course liefst 77 slagen nodig, zes over par. Met een totaal van 210 slagen (evenveel als Nicolas Colsaerts) volgt hij, met nog een ronde te gaan, op negen slagen van de Britse leider Justin Rose. Pieters had na zijn teleurstellende prestatie aanvankelijk geen zin om te reageren. Na een kleine afkoelperiode nam hij toch even de tijd om - kort - met de media te praten. "Dit is topsport, die kan keihard zijn. Het zat vandaag gewoon echt niet mee", reageerde de aangeslagen Pieters. "Het ging twee dagen zeer goed. Vandaag begon ik eraan met hetzelfde gevoel maar alles zat tegen. Hoe goed ik de bal ook raakte, hij kwam toch ergens in het zand terecht. Het was vandaag gewoon mijn dag niet." Pieters begon als nummer twee in het klassement aan zijn ronde, maar druk voelde hij niet. "Ik had daar helemaal geen last van. Maar er zijn nu eenmaal van die dagen, alleen hoop je dat die niet op zo'n momenten gebeuren." Een medaille lijkt voor Pieters nu wel uitgesloten, al geeft hij zelf de moed nog niet op. "In golf weet je nooit wat er gaat gebeuren. Je kan van ver terugkeren en je kan van hoog vallen. Alles kan nog." (Belga/WK)