Het ongeluk gebeurde rond 7u00 's ochtends plaatselijke tijd (16 uur in België). Woods zat zelf aan het stuur, er waren geen passagiers en zijn voertuig ging meerdere keren overkop. Er waren geen andere voertuigen bij het ongeluk betrokken.

Volgens de brandweer en politie van Los Angeles, die rond middernacht Belgische tijd een persconferentie belegden, reed Woods op het moment dat hij van de baan ging 'harder dan normaal'. Maar het is een dalend deel van een bochtige weg waar snelheidsovertredingen vaak voorkomen. Hij zou de rand van de weg hebben aangetikt en raakte een boom.

Hij zat bekneld en kon worden bevrijd en naar het ziekenhuis gebracht, waar hij aan zijn benen werd geopereerd. 'Zijn toestand was ernstig, maar stabiel'. Volgens meerdere media is ook een enkel zwaar geraakt.

Volgens de politie was Woods bij bewustzijn en aanspreekbaar toen de hulpdiensten bij hem kwamen. Er zijn geen aanwijzingen dat Woods vlak voor het ongeluk onwel zou zijn geworden of onder invloed van alcohol drugs of medicijnen was. Volgens de agenten ter plaatse was hij 'in zijn normale doen'. Nog volgens die agenten heeft Woods 'veel geluk' gehad dat hij er levend uitkwam. 'De aard van het voertuig waarin hij reed - een luxe SUV - en het feit dat hij zijn veiligheidsgordel omhad, hebben zijn leven gered.'

De autoriteiten wilden bij de persconferentie in opdracht van het management van Woods geen verdere uitspraken doen over zijn toestand.

Rugoperaties

Het is niet de eerste keer dat Woods in een auto-ongeluk betrokken is. In 2009 ramde hij zijn terreinwagen tegen een boom, nadat hij tegen een brandkraan gereden was. Dat ongeluk zou gebeurd zijn na een ruzie met zijn toenmalige vrouw en leidde ertoe dat verschillende buitenechtelijke relaties van Woods aan het licht kwamen. In 2017 werd Woods slapend in zijn auto aangetroffen en werd hij gearresteerd voor rijden onder invloed. Volgens Woods was zijn toestand een gevolg van de bijwerkingen van een medicijn dat hij nam tegen rugpijn.

In december onderging Woods voor de vijfde keer een rugoperatie. Maandag liet hij weten dat het hoogst onzeker is of hij in april zou kunnen meedoen aan het Masters, een Major dat hij in 2019 voor de vijfde keer won. 'Mijn God, ik hoop dat ik erbij kan zijn, maar ik weet echt niet of het gaat lukken. Ik moet zuinig zijn op mijn rug, want ik heb er maar één', zei Woods. Voor het Masters, dat van 8 tot 11 april gespeeld wordt, zou Woods sowieso geen andere toernooien spelen.

Het ongeluk gebeurde rond 7u00 's ochtends plaatselijke tijd (16 uur in België). Woods zat zelf aan het stuur, er waren geen passagiers en zijn voertuig ging meerdere keren overkop. Er waren geen andere voertuigen bij het ongeluk betrokken. Volgens de brandweer en politie van Los Angeles, die rond middernacht Belgische tijd een persconferentie belegden, reed Woods op het moment dat hij van de baan ging 'harder dan normaal'. Maar het is een dalend deel van een bochtige weg waar snelheidsovertredingen vaak voorkomen. Hij zou de rand van de weg hebben aangetikt en raakte een boom. Hij zat bekneld en kon worden bevrijd en naar het ziekenhuis gebracht, waar hij aan zijn benen werd geopereerd. 'Zijn toestand was ernstig, maar stabiel'. Volgens meerdere media is ook een enkel zwaar geraakt.Volgens de politie was Woods bij bewustzijn en aanspreekbaar toen de hulpdiensten bij hem kwamen. Er zijn geen aanwijzingen dat Woods vlak voor het ongeluk onwel zou zijn geworden of onder invloed van alcohol drugs of medicijnen was. Volgens de agenten ter plaatse was hij 'in zijn normale doen'. Nog volgens die agenten heeft Woods 'veel geluk' gehad dat hij er levend uitkwam. 'De aard van het voertuig waarin hij reed - een luxe SUV - en het feit dat hij zijn veiligheidsgordel omhad, hebben zijn leven gered.' De autoriteiten wilden bij de persconferentie in opdracht van het management van Woods geen verdere uitspraken doen over zijn toestand. Het is niet de eerste keer dat Woods in een auto-ongeluk betrokken is. In 2009 ramde hij zijn terreinwagen tegen een boom, nadat hij tegen een brandkraan gereden was. Dat ongeluk zou gebeurd zijn na een ruzie met zijn toenmalige vrouw en leidde ertoe dat verschillende buitenechtelijke relaties van Woods aan het licht kwamen. In 2017 werd Woods slapend in zijn auto aangetroffen en werd hij gearresteerd voor rijden onder invloed. Volgens Woods was zijn toestand een gevolg van de bijwerkingen van een medicijn dat hij nam tegen rugpijn.In december onderging Woods voor de vijfde keer een rugoperatie. Maandag liet hij weten dat het hoogst onzeker is of hij in april zou kunnen meedoen aan het Masters, een Major dat hij in 2019 voor de vijfde keer won. 'Mijn God, ik hoop dat ik erbij kan zijn, maar ik weet echt niet of het gaat lukken. Ik moet zuinig zijn op mijn rug, want ik heb er maar één', zei Woods. Voor het Masters, dat van 8 tot 11 april gespeeld wordt, zou Woods sowieso geen andere toernooien spelen.