Tiger Woods droomt van Olympische Spelen

© Belga Image
Chris Tetaert Vaste medewerker Sport/Voetbalmagazine

Tiger Woods wil volgend jaar naar de Olympische Spelen. Pas dan zou zijn comeback helemáál een mirakel zijn.

Er werd gegolfd op de Olympische Spelen in 1900 (Parijs) en 1904 (Saint Louis) en pas na 112 jaar afwezigheid waren ’s werelds beste golfers opnieuw welkom in Rio de Janeiro (2016). De Zuid-Koreaanse Inbee Park domineerde het vrouwentoernooi, bij de mannen ging de zege naar Justin Rose. Verrassend. De Brit stond op dat moment slechts 12e op de wereldranglijst, terwijl twee van de vier Amerikanen – Bubba Watson (5) en Ricky Fowler (7) – favoriet waren. De kans is groot dat de Verenigde Staten ook in 2020 vier golfers naar Tokio mogen sturen en daar zou Tiger Woods graag bij zijn. De 43-jarige Amerikaan is na verslavingen, relatieproblemen en aanslepende blessures aan een indrukwekkende comeback bezig. Hij sloot 2017 af op plaats … 656. Na zijn winst op de Masters, zijn 15e major in zijn carrière, staat hij momenteel 10e op de wereldranglijst. Onwaarschijnlijk, maar nog altijd niet goed genoeg voor een ticket naar Tokio.

De top vijftien is rechtstreeks gekwalificeerd, met de beperking van vier per land. Op de huidige ranglijst staan zes landgenoten hoger dan Woods – Brooks Koepka (1), Dustin Johnson (3), Justin Thomas (4), Patrick Cantlay (6), Xander Schauffele (8) en Bryson DeChambeau (9) – terwijl ook Webb Simpson (12), Tony Finau (13), Patrick Reed (17), Gary Woodland (18) en Ricky Fowler (20) tegen de selectiedatum (22 juni) nog een sprong naar boven willen maken. ‘Mijn grootste doel voor 2020. Ik vermoed dat Tokio mijn laatste kans wordt. Met zoveel concurrentie in eigen land is het niet realistisch om tegen de Spelen van Parijs in 2024 nog in de top vijftien te staan, zeker niet voor iemand die op dat moment 48 jaar zal zijn’, zei Woods, die momenteel zijn ‘definitieve memoires’ aan het schrijven is. Het is nog niet duidelijk wanneer Back zal verschijnen, maar volgens zijn uitgever schrijft Woods voor het eerst ook zélf over zijn donkerste periode.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content