Na een 5-tal dagen in Phoenix begin ik stilaan op mijn plooi te komen. Ik was weeral vergeten hoe lang dat wel vliegen was, hoe 9 uur tijdsverschil aanvoelt en vooral hoe warm het hier wel is! Voor het derde jaar op rij kom ik in deze periode naar hier en telkens is het hier om en bij de 40 graden Celsius! Maar toch, het was weer even wennen. Ondertussen heb ik alles onder controle en ben ik de laatste lange trainingen aan het afwerken! De weekvolumes zijn in deze periode al aan het afnemen, maar er blijven toch nog een aantal sleuteltrainingen over. Nog eens een lange loop- en fietstraining doen in warme omstandigheden bijvoorbeeld!

Op training al twee typisch Amerikaanse situaties meegemaakt die ik jullie toch niet wil onthouden. De eerste was op mijn eerste rustige fietsrit. Stopt er plots een auto een 100-tal meter voor mij. Die kerel stapt uit, neemt een foto van mij met zijn smartphone en roept mij nog vlug na 'Good luck in Kona'! Dat kwam ik in België nog niet tegen!

En de 2de was een oudere Amerikaan die in de buurt van Scottsdale naar mij toekwam aan het tankstation (ik was even drank gaan bijhalen). 'When I passed you on that climb (hij was met de auto voor alle duidelijkheid), you looked so smooth, I tought you were Floyd Landis!' ... Wat moet ik daar mee doen?! Is dat een compliment?

Mijn verblijf hier is ook wel dik in orde. Voor het eerst logeer ik hier op hotel. Andere jaren logeerde ik altijd bij Anne Jackson Dreier (fervente triatlete ook) maar die is nu verhuisd. Dankzij relaties in het triatlonmilieu, meer bepaald in Abu Dhabi, leerde ik iemand kennen die manager is in de Starwood Hotelketen. Hij kon hier voor mij het verblijf regelen in één van hun vestingen, Four Points by Sheraton South Mountains Phoenix. Qua uitvalsbasis eigenlijk ideaal voor mij, heel centraal en overal dichtbij!

Volgende week dinsdag komen dan ook mijn vrouw Sofie, mijn pa Roger, masseur Marc en Jeroen van Focus-WTV hier logeren voor een paar dagen. De vrijdag reizen we dan gezamenlijk naar Kona, Hawaii. Ik kijk er al enorm naar uit, het is een teken dat het almaar dichter aan het komen is. Het eenzame bestaan, zal er dan op zitten. De echte afbouw/tapering zal dan ook stilaan beginnen. Tijd dus om 100 procent fit en fris te worden!

Tot volgende week, nog altijd vanuit Phoenix!

Fre

Na een 5-tal dagen in Phoenix begin ik stilaan op mijn plooi te komen. Ik was weeral vergeten hoe lang dat wel vliegen was, hoe 9 uur tijdsverschil aanvoelt en vooral hoe warm het hier wel is! Voor het derde jaar op rij kom ik in deze periode naar hier en telkens is het hier om en bij de 40 graden Celsius! Maar toch, het was weer even wennen. Ondertussen heb ik alles onder controle en ben ik de laatste lange trainingen aan het afwerken! De weekvolumes zijn in deze periode al aan het afnemen, maar er blijven toch nog een aantal sleuteltrainingen over. Nog eens een lange loop- en fietstraining doen in warme omstandigheden bijvoorbeeld! Op training al twee typisch Amerikaanse situaties meegemaakt die ik jullie toch niet wil onthouden. De eerste was op mijn eerste rustige fietsrit. Stopt er plots een auto een 100-tal meter voor mij. Die kerel stapt uit, neemt een foto van mij met zijn smartphone en roept mij nog vlug na 'Good luck in Kona'! Dat kwam ik in België nog niet tegen! En de 2de was een oudere Amerikaan die in de buurt van Scottsdale naar mij toekwam aan het tankstation (ik was even drank gaan bijhalen). 'When I passed you on that climb (hij was met de auto voor alle duidelijkheid), you looked so smooth, I tought you were Floyd Landis!' ... Wat moet ik daar mee doen?! Is dat een compliment? Mijn verblijf hier is ook wel dik in orde. Voor het eerst logeer ik hier op hotel. Andere jaren logeerde ik altijd bij Anne Jackson Dreier (fervente triatlete ook) maar die is nu verhuisd. Dankzij relaties in het triatlonmilieu, meer bepaald in Abu Dhabi, leerde ik iemand kennen die manager is in de Starwood Hotelketen. Hij kon hier voor mij het verblijf regelen in één van hun vestingen, Four Points by Sheraton South Mountains Phoenix. Qua uitvalsbasis eigenlijk ideaal voor mij, heel centraal en overal dichtbij! Volgende week dinsdag komen dan ook mijn vrouw Sofie, mijn pa Roger, masseur Marc en Jeroen van Focus-WTV hier logeren voor een paar dagen. De vrijdag reizen we dan gezamenlijk naar Kona, Hawaii. Ik kijk er al enorm naar uit, het is een teken dat het almaar dichter aan het komen is. Het eenzame bestaan, zal er dan op zitten. De echte afbouw/tapering zal dan ook stilaan beginnen. Tijd dus om 100 procent fit en fris te worden! Tot volgende week, nog altijd vanuit Phoenix! Fre