Timmers zwemt 4x100m-ploeg nipt naar de finale

© belga

De Belgische aflossingsploeg heeft zich zondag op de Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro verzekerd van een ticket voor de finale van de 4×100 meter vrije slag bij de mannen.

Dieter Dekoninck, Jasper Aerents, Glenn Surgeloose en slotzwemmer Pieter Timmers liet in de reeksen de zevende tijd optekenen (3:14.16) en plaatsten zich nipt voor de finale met acht van later op de dag (rond 5u ’s morgens Belgische tijd).

België zwom in reeks twee en nam daarin met Dekoninck een erg zwakke start. De Belgen waren voortdurend op achtervolgen aangewezen, lagen lange tijd in achtste en laatste positie, maar kwamen gaandeweg sterk opzetten.

Slotzwemmer Timmers zette uiteindelijk veel recht en tikte als vijfde aan, nipt voldoende om de finale te bereiken. De Russen (3:12.04) waren het snelst in de reeksen, dan volgden de Verenigde Staten (3:12.38) en Australië (3:12.65).

De 3:14.16 van de Belgen is de op één na traagste tijd van de acht finalisten, enkel Japan (3:14.17) was een fractie trager. Met hun 3:14.16 bleven de Belgen boven hun Belgisch record als nationale ploeg (3:13.89). (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content