Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) gaf eerder al toe dat het uitstel van de Spelen naar volgend jaar de rekening van het event nog verder zal doen oplopen. Zowel gastland Japan als het IOC zelf zullen bijkomende kosten voorgeschoteld krijgen.

'Maar we onderzoeken hoe we bepaalde elementen kunnen vereenvoudigen en stroomlijnen', vertelde gouverneur Yuriko Koike. 'De gesprekken hierover lopen. We moeten hierbij in eerste instantie het begrip verkrijgen van de inwoners van Tokio en de Japanse bevolking.'

Volgens Japanse media ligt een scenario op tafel waarbij de openingsceremonie kleinschaliger zal verlopen. Wel zullen de organisatoren in ieder geval heel wat extra budget moeten uittrekken om het event coronabestendig te maken. De krant Yomiuri Shimbun schreef in dit opzicht dat het plan circuleert om alle atleten, officials en fans verplicht een test te laten ondergaan.

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) gaf eerder al toe dat het uitstel van de Spelen naar volgend jaar de rekening van het event nog verder zal doen oplopen. Zowel gastland Japan als het IOC zelf zullen bijkomende kosten voorgeschoteld krijgen. 'Maar we onderzoeken hoe we bepaalde elementen kunnen vereenvoudigen en stroomlijnen', vertelde gouverneur Yuriko Koike. 'De gesprekken hierover lopen. We moeten hierbij in eerste instantie het begrip verkrijgen van de inwoners van Tokio en de Japanse bevolking.' Volgens Japanse media ligt een scenario op tafel waarbij de openingsceremonie kleinschaliger zal verlopen. Wel zullen de organisatoren in ieder geval heel wat extra budget moeten uittrekken om het event coronabestendig te maken. De krant Yomiuri Shimbun schreef in dit opzicht dat het plan circuleert om alle atleten, officials en fans verplicht een test te laten ondergaan.