Een heuse stunt van de Belgische dames om zich te plaatsen, te midden van al die grootmachten. Het doel, de kwalificatie, is dus al bereikt.

En dus zullen Gaëlle Mys (24, individueel al in Londen 2012 en Peking 2008 actief), Laura Waem (19), Rune Hermans (17), Nina Derwael (16) en Senna Deriks (15) in Rio, waar ze eerder dit jaar hun olympisch ticket afdwongen, zonder druk kunnen turnen.

Hun Franse coach Yves Kieffer hoopt op een finaleplaats (top acht). Dat wordt moeilijk, zeker nadat Axelle Klinckaert geblesseerd uitviel en vervangen werd door Hermans. Klinckaert was immers een van de dragende krachten van de Belgisch meisjes.

Zonder haar wordt de foutenmarge nog kleiner, en zullen ze bijna vlekkeloos moeten turnen, weliswaar zonder grote risico's te nemen. Als iedereen zijn beste niveau haalt, dan zit een finaleplaats er echter wel in.

Lukt dat niet per team, dan kunnen Nina Derwael en/of Gaëlle Mys zich misschien (nipt) plaatsen voor de individuele allroundfinale. Derwael kan ook mikken op de toestelfinale op de brug met de ongelijke leggers, haar specialiteit.

Kans op goud: 0,5%, kans op medaille: 1%

Competitie: zondag 7/8 kwalificaties vanaf 14.45 uur, dinsdag 9/8 finale vanaf 21 uur.

Een heuse stunt van de Belgische dames om zich te plaatsen, te midden van al die grootmachten. Het doel, de kwalificatie, is dus al bereikt.En dus zullen Gaëlle Mys (24, individueel al in Londen 2012 en Peking 2008 actief), Laura Waem (19), Rune Hermans (17), Nina Derwael (16) en Senna Deriks (15) in Rio, waar ze eerder dit jaar hun olympisch ticket afdwongen, zonder druk kunnen turnen.Hun Franse coach Yves Kieffer hoopt op een finaleplaats (top acht). Dat wordt moeilijk, zeker nadat Axelle Klinckaert geblesseerd uitviel en vervangen werd door Hermans. Klinckaert was immers een van de dragende krachten van de Belgisch meisjes.Zonder haar wordt de foutenmarge nog kleiner, en zullen ze bijna vlekkeloos moeten turnen, weliswaar zonder grote risico's te nemen. Als iedereen zijn beste niveau haalt, dan zit een finaleplaats er echter wel in. Lukt dat niet per team, dan kunnen Nina Derwael en/of Gaëlle Mys zich misschien (nipt) plaatsen voor de individuele allroundfinale. Derwael kan ook mikken op de toestelfinale op de brug met de ongelijke leggers, haar specialiteit.