Usain Bolt en Sally Pearson zijn Atleten van het jaar

© Reuters

In Monte Carlo zijn Usain Bolt en Sally Pearson verkozen tot Atleet en Atlete van het jaar. Bolt krijgt de prijs al voor de derde keer, Pearson krijgt deze titel voor het eerst.

Usain Bolt is na 2008 en 2009 door de Internationale Atletiekfederatie opnieuw verkozen tot Atleet van het Jaar. Bij de vrouwen gaat de trofee naar de Australische hordenloopster Sally Pearson. Bolt volgt op de erelijst David Rudisha op. De Keniaanse 800 meter-loper en de wereldkampioen op de 100 meter Yohan Blake waren de twee andere genomineerden bij de verkiezing in Monte Carlo. De 25-jarige Bolt verlengde dit jaar in Daegu zijn wereldtitel op de 200 meter. Ook met de Jamaicaanse aflossingsploeg op de 4×100 meter snelde hij in Zuid-Korea naar het goud, en dat in een nieuw wereldrecord.

De drievoudige wereldkampioen liep in september in Brussel tijdens de Memorial Van Damme met 9.76 seconden ook de snelste 100 meter van het seizoen, maar in de finale van dat nummer werd hij op het WK uitgesloten na een valse start.

Australische hordenloopster

Bij de vrouwen ging de titel naar de Australische Sally Pearson. De wereldkampioene op de 100 meter horden haalde het voor kogelstootster Valerie Adams uit Nieuw-Zeeland en de Keniaanse langeafstandsloopster Vivian Cheruiyot.

De 25-jarige Pearson won op het WK in Daegu goud in een supertijd. Haar 12.28 was de vierde snelste tijd uit de geschiedenis op de 100 meter horden. Pearson is de eerste Australische atlete die de prestigieuze prijs op haar naam schrijft. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content