Usain Bolt wil tot de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro de beste sprinter blijven. "Tot Rio wil ik de sprint domineren, ongeacht al die jonge, ambitieuze lopers die opduiken en me willen kloppen", zo zei de Jamaicaanse vedette in Parijs. Daar treedt hij op 6 juli aan in het Stade de France op de 200 meter op de Franse Diamond League-meeting.

Begin juni was de 26-jarige Bolt op de Diamond League-meeting van Rome op de 100 meter een honderdste van een seconde trager dan de Amerikaan Justin Gatlin (9.94).

Het was zijn eerste nederlaag op een internationale 100 meter sinds augustus 2010. "Ik heb dat voorval als een signaal beschouwd. Bovendien weet ik dat ik me van race tot race steeds beter voel", beweerde de zesvoudige olympische kampioen.

Voor het WK in Moskou (10-18 augustus) komt Bolt nog in actie in Parijs en op 26-27 juli in Londen, waar hij de 100 meter en de 4x100 meter estafette loopt.

Ambitieuze Bolt

Op het WK wil hij niet alleen wereldkampioen worden, hij gaat ook voor een wereldrecord. "Vorig jaar, na de Olympische Spelen in Londen, verklaarde ik dat ik in 2013 al mijn snelheid terug wou krijgen. Ik heb daaraan gewerkt. Ik weet dat het makkelijker is om een wereldrecord te lopen op een WK, onder meer door het enorme belang, de motivatie en de piste. Ik kan nog steeds een wereldrecord breken", stelde Bolt op de website van de Diamond League. (Belga/INM) Geniet mee van enkele mooie wedstrijden van Usain Bolt :

Usain Bolt wil tot de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro de beste sprinter blijven. "Tot Rio wil ik de sprint domineren, ongeacht al die jonge, ambitieuze lopers die opduiken en me willen kloppen", zo zei de Jamaicaanse vedette in Parijs. Daar treedt hij op 6 juli aan in het Stade de France op de 200 meter op de Franse Diamond League-meeting. Begin juni was de 26-jarige Bolt op de Diamond League-meeting van Rome op de 100 meter een honderdste van een seconde trager dan de Amerikaan Justin Gatlin (9.94). Het was zijn eerste nederlaag op een internationale 100 meter sinds augustus 2010. "Ik heb dat voorval als een signaal beschouwd. Bovendien weet ik dat ik me van race tot race steeds beter voel", beweerde de zesvoudige olympische kampioen. Voor het WK in Moskou (10-18 augustus) komt Bolt nog in actie in Parijs en op 26-27 juli in Londen, waar hij de 100 meter en de 4x100 meter estafette loopt. Ambitieuze Bolt Op het WK wil hij niet alleen wereldkampioen worden, hij gaat ook voor een wereldrecord. "Vorig jaar, na de Olympische Spelen in Londen, verklaarde ik dat ik in 2013 al mijn snelheid terug wou krijgen. Ik heb daaraan gewerkt. Ik weet dat het makkelijker is om een wereldrecord te lopen op een WK, onder meer door het enorme belang, de motivatie en de piste. Ik kan nog steeds een wereldrecord breken", stelde Bolt op de website van de Diamond League. (Belga/INM) Geniet mee van enkele mooie wedstrijden van Usain Bolt :