Dé blikvanger vrijdag op de Memorial Van Damme, de slotmeeting van de Diamond League, wordt Usain Bolt. De Jamaicaanse spurtsensatie wil in het Koning Boudewijnstadion de snelste wereldjaarprestatie op de 100 meter lopen.

De snelste jaarchrono staat nu op naam van zijn landgenoot Astafa Powell: 9.78 seconden. Op de World Challenge-atletiekmeeting in Zagreb liep Bolt gisteren nog zijn persoonlijke snelste jaartijd op de 100 meter: 9.85.

"Ik kijk er echt naar uit," zei een zoals altijd goedgeluimde Bolt vandaag op de persconferentie in het atletenhotel in Brussel. "Ik wil heel graag de beste wereldjaarprestatie en ik voel me goed. Ik denk dat ik het in me heb. De piste in Brussel is uitstekend. Op de Memorial is het altijd leuk lopen. Er is altijd veel sfeer en de fans zijn schitterend en vooral luid. Dat geeft me bijzonder veel energie".

'Nog één keer vlammen' Een pak atleten is er vrijdag na een slopend seizoen niet bij op de Memorial, maar Bolt zegt mentaal helemaal nog niet opgebrand te zijn. "Moest alles op het WK uitstekend gegaan zijn, had ik hier wellicht meer ontspannen gezeten, maar nu wil ik koste wat het kost nog één keer vlammen."

Op het WK in Daegu veroverde Bolt twee keer goud, op de 200m en de 4x100m. Zijn finale op de 100m ging echter compleet de mist in na een valse start. Of hij nu nerveuzer is bij de start? Bolt: "Dat niet, maar het speelt wel nog een beetje in mijn hoofd. Als prof moet ik echter leren omgaan met zulke zaken".

Bolt, die nog steeds het wereldrecord (9.58) in handen heeft, is ervan overtuigd dat hij nog sneller kan. "Er is altijd ruimte voor verbetering. Zo kunnen de eerste 30 à 40 meter nog beter op de 100m. Door hard te blijven werken, denk ik dat ik nog sneller kan". (Belga/KVDA)

Usain Bolt wint in Zagreb in 9.85:

Dé blikvanger vrijdag op de Memorial Van Damme, de slotmeeting van de Diamond League, wordt Usain Bolt. De Jamaicaanse spurtsensatie wil in het Koning Boudewijnstadion de snelste wereldjaarprestatie op de 100 meter lopen. De snelste jaarchrono staat nu op naam van zijn landgenoot Astafa Powell: 9.78 seconden. Op de World Challenge-atletiekmeeting in Zagreb liep Bolt gisteren nog zijn persoonlijke snelste jaartijd op de 100 meter: 9.85. "Ik kijk er echt naar uit," zei een zoals altijd goedgeluimde Bolt vandaag op de persconferentie in het atletenhotel in Brussel. "Ik wil heel graag de beste wereldjaarprestatie en ik voel me goed. Ik denk dat ik het in me heb. De piste in Brussel is uitstekend. Op de Memorial is het altijd leuk lopen. Er is altijd veel sfeer en de fans zijn schitterend en vooral luid. Dat geeft me bijzonder veel energie". 'Nog één keer vlammen' Een pak atleten is er vrijdag na een slopend seizoen niet bij op de Memorial, maar Bolt zegt mentaal helemaal nog niet opgebrand te zijn. "Moest alles op het WK uitstekend gegaan zijn, had ik hier wellicht meer ontspannen gezeten, maar nu wil ik koste wat het kost nog één keer vlammen." Op het WK in Daegu veroverde Bolt twee keer goud, op de 200m en de 4x100m. Zijn finale op de 100m ging echter compleet de mist in na een valse start. Of hij nu nerveuzer is bij de start? Bolt: "Dat niet, maar het speelt wel nog een beetje in mijn hoofd. Als prof moet ik echter leren omgaan met zulke zaken". Bolt, die nog steeds het wereldrecord (9.58) in handen heeft, is ervan overtuigd dat hij nog sneller kan. "Er is altijd ruimte voor verbetering. Zo kunnen de eerste 30 à 40 meter nog beter op de 100m. Door hard te blijven werken, denk ik dat ik nog sneller kan". (Belga/KVDA)