Afgelopen woensdag brak Dylan, samen met zijn twee broers en Arnaud Destatte, een 33 jaar oud clubrecord op de 4 x 400m tijdens de Universitaire Kampioenschappen in Oordegem.

Waar ligt het plafond van de jongste Borlée? Voormalig topatleet Cédric Van Branteghem tempert in Sport/Voetbalmagazine de verwachtingen. "Het is ondankbaar voor Dylan om de vergelijking te maken met zijn oudere broers. Maar dat hij over de goede genen beschikt, mag duidelijk zijn", lacht Van Branteghem.

Volgens hem beschikt Dylan over meerdere kwaliteiten die van hem een topper kunnen maken. Zo is zijn grotere paslengte een enorme troef, weet de Gentenaar. "Hij heeft een andere lichaamsbouw en is groter. Daardoor moet hij wel inboeten aan absolute snelheid, terwijl zijn broers kleiner maar sneller zijn."

Van Branteghem ziet niet alleen sportieve eigenschappen. "Dylans allergrootste kwaliteit is zijn ingesteldheid. Bovendien geniet hij onder vader Jacques van dezelfde begeleiding en trainingsmethode. Ik ken geen enkele andere coach die zo obsessief met atletiek bezig is. Al die elementen in acht genomen, voorspel ik hem een mooie toekomst". In welk loopnummer moet Dylan zich specialiseren? "Dat is moeilijk te zeggen. Hij kan de 400 meter, de 800 meter en de 4x400 meter aan", aldus Van Branteghem in Sport/Voetbalmagazine. (ML)

Afgelopen woensdag brak Dylan, samen met zijn twee broers en Arnaud Destatte, een 33 jaar oud clubrecord op de 4 x 400m tijdens de Universitaire Kampioenschappen in Oordegem. Waar ligt het plafond van de jongste Borlée? Voormalig topatleet Cédric Van Branteghem tempert in Sport/Voetbalmagazine de verwachtingen. "Het is ondankbaar voor Dylan om de vergelijking te maken met zijn oudere broers. Maar dat hij over de goede genen beschikt, mag duidelijk zijn", lacht Van Branteghem. Volgens hem beschikt Dylan over meerdere kwaliteiten die van hem een topper kunnen maken. Zo is zijn grotere paslengte een enorme troef, weet de Gentenaar. "Hij heeft een andere lichaamsbouw en is groter. Daardoor moet hij wel inboeten aan absolute snelheid, terwijl zijn broers kleiner maar sneller zijn." Van Branteghem ziet niet alleen sportieve eigenschappen. "Dylans allergrootste kwaliteit is zijn ingesteldheid. Bovendien geniet hij onder vader Jacques van dezelfde begeleiding en trainingsmethode. Ik ken geen enkele andere coach die zo obsessief met atletiek bezig is. Al die elementen in acht genomen, voorspel ik hem een mooie toekomst". In welk loopnummer moet Dylan zich specialiseren? "Dat is moeilijk te zeggen. Hij kan de 400 meter, de 800 meter en de 4x400 meter aan", aldus Van Branteghem in Sport/Voetbalmagazine. (ML)