Na de vier titels op een rij van Spirou Charleroi tussen 2008 en 2011 is het nu de beurt aan Oostende om de Belgische competitie te domineren. Deels door de verlegde interesse van Charleroibaas Eric Somme naar het Franse Antibes (en het daaraan gekoppelde inkrimpen van het budget bij Charleroi), deels door de komst van de jonge succescoach Dario Gjergja bij de kustploeg.

Oostende vs Charleroi

Oostende gaat dit seizoen op zoek naar de derde titel op een rij, de zogeheten three-peat. Dat zal dan wel zonder Matt Lojeski moeten, de MVP van vorig seizoen verkaste naar Olympiacos.

Daardoor ligt de competitie weer open, oordeelt ook Tomas Van Den Spiegel in Sport/Voetbalmagazine: "Had Oostende Lojeski kunnen behouden, zette ik mijn geld zonder aarzelen op hen, maar nu twijfel ik. Volgens mij zal Charleroi sterk voor de dag komen: ze hebben heel wat ervaring in huis gehaald - met Demond Mallet als exponent - terwijl Oostende toch een erg jonge kern samenstelde. Al schat ik Gjergja zo hoog in dat hij de ploeg toch weer verrassend uit de hoek kan laten komen."

Andere uitdagers?

Andere titeluitdager wordt andermaal Okapi Aalstar, ook al verloor het zijn topschutter Ryan Thompson aan Oostende. "En ze mogen niet te veel pech kennen met blessures, want hun kern is -zoals elk seizoen- erg klein", aldus Van Den Spiegel.

Bergen en Antwerp Giants, de andere twee vaste klanten in de play-offs, zijn een vraagteken. Beide clubs hielden grote kuis in hun kern, het is afwachten of de nieuwkomers meteen het niveau oppikken.

Na de vier titels op een rij van Spirou Charleroi tussen 2008 en 2011 is het nu de beurt aan Oostende om de Belgische competitie te domineren. Deels door de verlegde interesse van Charleroibaas Eric Somme naar het Franse Antibes (en het daaraan gekoppelde inkrimpen van het budget bij Charleroi), deels door de komst van de jonge succescoach Dario Gjergja bij de kustploeg. Oostende vs CharleroiOostende gaat dit seizoen op zoek naar de derde titel op een rij, de zogeheten three-peat. Dat zal dan wel zonder Matt Lojeski moeten, de MVP van vorig seizoen verkaste naar Olympiacos. Daardoor ligt de competitie weer open, oordeelt ook Tomas Van Den Spiegel in Sport/Voetbalmagazine: "Had Oostende Lojeski kunnen behouden, zette ik mijn geld zonder aarzelen op hen, maar nu twijfel ik. Volgens mij zal Charleroi sterk voor de dag komen: ze hebben heel wat ervaring in huis gehaald - met Demond Mallet als exponent - terwijl Oostende toch een erg jonge kern samenstelde. Al schat ik Gjergja zo hoog in dat hij de ploeg toch weer verrassend uit de hoek kan laten komen."Andere uitdagers?Andere titeluitdager wordt andermaal Okapi Aalstar, ook al verloor het zijn topschutter Ryan Thompson aan Oostende. "En ze mogen niet te veel pech kennen met blessures, want hun kern is -zoals elk seizoen- erg klein", aldus Van Den Spiegel. Bergen en Antwerp Giants, de andere twee vaste klanten in de play-offs, zijn een vraagteken. Beide clubs hielden grote kuis in hun kern, het is afwachten of de nieuwkomers meteen het niveau oppikken.