De Yellow Tigers stonden dicht bij een EK-finale, maar werden uiteindelijk een halt toegeroepen door Duitsland. De Belgische speelsters lieten zich door de ruim 8000 toeschouwers in Berlijn niet overweldigen.

Lise Van Hecke: "We zijn een emotionele ploeg en zo'n publiek geeft ons een boost. De stress lag eerder bij hen. Wij moesten het gewoon afmaken, maar dat hebben we niet gedaan."

Een 2-0 uit handen geven, doet pijn, getuigt Van Hecke. "We hebben een unieke kans laten liggen op de finale van het EK." Hoe kon het nog mislopen? "Met de Duitsers ben je nooit klaar. Ze blijven vechten en hun organisatie behouden, ook op cruciale momenten. Wij begonnen net foutjes te maken op een ogenblik dat het niet mag."

Een gebrek aan ervaring bij een jonge ploeg, heet dat dan. "Ja, maar we mogen ons daar niet achter blijven verschuilen. We moeten stappen vooruitzetten."

Met de gewonnen troostingfinale tegen Servië plaatsten de Yellow Tigers een mooi orgelpunt op hun EK, maar van een eindpunt is voor de nog jonge spelersgroep geen sprake, zegt Lise Van Hecke.

"Volgend jaar spelen we European League en World Grand Prix. Bovendien zetten veel meisjes individueel een nieuwe stap vooruit door voor een betere ploeg uit te komen. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we nog gaan groeien. Zelfs al zouden we geen cent zien, dan nog zouden we allemaal komen en met dezelfde drive en hetzelfde groepsgevoel spelen."

De Yellow Tigers stonden dicht bij een EK-finale, maar werden uiteindelijk een halt toegeroepen door Duitsland. De Belgische speelsters lieten zich door de ruim 8000 toeschouwers in Berlijn niet overweldigen. Lise Van Hecke: "We zijn een emotionele ploeg en zo'n publiek geeft ons een boost. De stress lag eerder bij hen. Wij moesten het gewoon afmaken, maar dat hebben we niet gedaan."Een 2-0 uit handen geven, doet pijn, getuigt Van Hecke. "We hebben een unieke kans laten liggen op de finale van het EK." Hoe kon het nog mislopen? "Met de Duitsers ben je nooit klaar. Ze blijven vechten en hun organisatie behouden, ook op cruciale momenten. Wij begonnen net foutjes te maken op een ogenblik dat het niet mag." Een gebrek aan ervaring bij een jonge ploeg, heet dat dan. "Ja, maar we mogen ons daar niet achter blijven verschuilen. We moeten stappen vooruitzetten."Met de gewonnen troostingfinale tegen Servië plaatsten de Yellow Tigers een mooi orgelpunt op hun EK, maar van een eindpunt is voor de nog jonge spelersgroep geen sprake, zegt Lise Van Hecke. "Volgend jaar spelen we European League en World Grand Prix. Bovendien zetten veel meisjes individueel een nieuwe stap vooruit door voor een betere ploeg uit te komen. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we nog gaan groeien. Zelfs al zouden we geen cent zien, dan nog zouden we allemaal komen en met dezelfde drive en hetzelfde groepsgevoel spelen."