Het Verenigd Koreaans ijshockeyteam, dat op de Olympische Spelen in Pyeongchang uitzonderlijk bestaat uit speelsters uit Noord- en Zuid-Korea, heeft zaterdag zijn openingswedstrijd in het Kwandong Hockey Centre met 8-0 verloren tegen Zwitserland.

De symbolische waarde van de wedstrijd overstijgt in dit geval echter het sportieve aspect. Het project past naadloos in deze 'Spelen van de Vrede', die Seoel wil gebruiken om de banden met de zuiderburen aan te halen.

Kim Yo-jong, de zus van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, en de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in woonden de wedstrijd bij.

Kim Yo-jong is het eerste lid van de al drie decennia over Noord-Korea heersende familie die Zuid-Koreaans grondgebied betreedt.

Het Verenigd Koreaans ijshockeyteam, dat op de Olympische Spelen in Pyeongchang uitzonderlijk bestaat uit speelsters uit Noord- en Zuid-Korea, heeft zaterdag zijn openingswedstrijd in het Kwandong Hockey Centre met 8-0 verloren tegen Zwitserland.De symbolische waarde van de wedstrijd overstijgt in dit geval echter het sportieve aspect. Het project past naadloos in deze 'Spelen van de Vrede', die Seoel wil gebruiken om de banden met de zuiderburen aan te halen. Kim Yo-jong, de zus van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, en de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in woonden de wedstrijd bij. Kim Yo-jong is het eerste lid van de al drie decennia over Noord-Korea heersende familie die Zuid-Koreaans grondgebied betreedt.