Verenigd Koreaans ijshockeyteam is uitgeschakeld op Winterspelen

12/02/18 om 15:57 - Bijgewerkt om 15:57

Bron: Belga

Het Verenigd Koreaans ijshockeyteam, dat op de Olympische Spelen in Pyeongchang uitzonderlijk bestaat uit speelsters uit Noord- en Zuid-Korea, heeft ook zijn tweede groepswedstrijd met 8-0 verloren tegen Zweden.

Verenigd Koreaans ijshockeyteam is uitgeschakeld op Winterspelen

Noord-Koreaanse cheerleaders juichen de speelsters toe met de verenigde vlag © REUTERS

Zaterdag verloren ze hun openingswedstrijd met dezelfde cijfers van Zwitserland en met nul punten uit twee wedstrijden maken ze geen kans meer op een stek in de kwartfinales.

In de afsluitende groepswedstrijd spelen ze woensdag nog voor de eer tegen Japan.

De symbolische waarde van deze wedstrijden overstijgt in dit geval echter het sportieve aspect. Het project past naadloos in deze 'Spelen van de Vrede', die Seoel wil gebruiken om de banden met de zuiderburen aan te halen. Zaterdag woonden Kim Yo-jong, de zus van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, en de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in de wedstrijd bij. Kim Yo-jong was het eerste lid van de al drie decennia over Noord-Korea heersende familie die Zuid-Koreaans grondgebied betrad.

Deze hoogwaardigheidsbekleders waren maandag niet van de partij, maar net als zaterdag tekenden de Noord-Koreaanse cheerleaders wel present in Kwandong. Zij zorgden voor veel sfeer in het stadion en zongen: 'Wij zijn één!'

Onze partners