De Duitse regerende wereldkampioen Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) heeft op het circuit van Suzuka de Grote Prijs Formule 1 van Japan op zijn naam geschreven, dat is de vijftiende WK-manche van het seizoen.

De tweevoudige wereldkampioen vertrok vanuit poleposition en gaf die leidersplaats niet uit handen. De Braziliaan Felipe Massa (Ferrari) werd tweede, de Japanse thuisrijder Kamui Kobayashi (Sauber) vervolledigde het podium. Voor Kobayashi was het de eerste podiumplaats uit zijn carrière. De Britse Mclaren-Mercedes-rijders Jenson Button en Lewis Hamilton finishten respectievelijk op de vierde en vijfde plaats.

Voor Vettel was het de derde zege van het seizoen, de tweede op rij na zijn overwinning in Singapore van twee weken geleden. Door de zege nadert hij bovendien in de WK-stand met 190 punten tot op amper vier punten van de Spanjaard Fernando Alonso (Ferrari), die al na de eerste bocht uit de race verdween nadat hij werd aangetikt door de Fin Kimi Räikkönen.

In totaal staan er nog vijf GP's op het programma dit seizoen. Volgende week trekt het F1-circus naar Zuid-Korea, waar zondag op het circuit van Yeongam de volgende Grote Prijs gereden wordt. (Belga/INM)

De Duitse regerende wereldkampioen Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) heeft op het circuit van Suzuka de Grote Prijs Formule 1 van Japan op zijn naam geschreven, dat is de vijftiende WK-manche van het seizoen. De tweevoudige wereldkampioen vertrok vanuit poleposition en gaf die leidersplaats niet uit handen. De Braziliaan Felipe Massa (Ferrari) werd tweede, de Japanse thuisrijder Kamui Kobayashi (Sauber) vervolledigde het podium. Voor Kobayashi was het de eerste podiumplaats uit zijn carrière. De Britse Mclaren-Mercedes-rijders Jenson Button en Lewis Hamilton finishten respectievelijk op de vierde en vijfde plaats. Voor Vettel was het de derde zege van het seizoen, de tweede op rij na zijn overwinning in Singapore van twee weken geleden. Door de zege nadert hij bovendien in de WK-stand met 190 punten tot op amper vier punten van de Spanjaard Fernando Alonso (Ferrari), die al na de eerste bocht uit de race verdween nadat hij werd aangetikt door de Fin Kimi Räikkönen. In totaal staan er nog vijf GP's op het programma dit seizoen. Volgende week trekt het F1-circus naar Zuid-Korea, waar zondag op het circuit van Yeongam de volgende Grote Prijs gereden wordt. (Belga/INM)