In die zogenaamde World Series nemen de Chicago Cubs het op tegen de Cleveland Indians. Vooral de aanwezigheid van die laatste ploeg is opmerkelijk. Niet alleen omdat de Indians hun eerste MLB-titel kunnen bemachtigen sinds 1948, maar ook omdat ze dat kunnen verwezenlijken amper vier maanden nadat LeBron James met zijn Cleveland Cavaliers de NBA-kroon veroverde. En zo 'De Vloek' ophief, want sinds de laatste titel van Americanfootballploeg Cleveland Browns in 1964 had geen enkel team uit de grootste stad van de staat Ohio een kampioenschap in een major sport gewonnen. Op vier maanden tijd kunnen de voorheen wanhopige sportfans uit Cleveland nu dus mogelijk twee keer vieren.

Het succes van de Indians (MLB) gaat zelfs ten koste van de Cavaliers (NBA), want de ticketprijzen voor de openingsmatch van de Cavs, waarin ze gehuldigd werden als NBA-kampioen, daalden met meer dan de helft op de tweehandswebsite StubHub. Tegelijkertijd werd afgelopen (dinsdag)nacht, ook in Cleveland, immers de eerste match van de World Series gespeeld. En dus dumpten veel sportfans hun tickets voor de Cavs om de finalewedstrijd van de Indians te kunnen bijwonen, of op tv te kunnen zien.

Over de Cleveland Indians werd in de jaren '80 een fictieve baseballfilm gemaakt die gaandeweg een cultstatus verwierf: Major League. Hier een fragment dat straks toch werkelijkheid kan worden.

In die zogenaamde World Series nemen de Chicago Cubs het op tegen de Cleveland Indians. Vooral de aanwezigheid van die laatste ploeg is opmerkelijk. Niet alleen omdat de Indians hun eerste MLB-titel kunnen bemachtigen sinds 1948, maar ook omdat ze dat kunnen verwezenlijken amper vier maanden nadat LeBron James met zijn Cleveland Cavaliers de NBA-kroon veroverde. En zo 'De Vloek' ophief, want sinds de laatste titel van Americanfootballploeg Cleveland Browns in 1964 had geen enkel team uit de grootste stad van de staat Ohio een kampioenschap in een major sport gewonnen. Op vier maanden tijd kunnen de voorheen wanhopige sportfans uit Cleveland nu dus mogelijk twee keer vieren.Het succes van de Indians (MLB) gaat zelfs ten koste van de Cavaliers (NBA), want de ticketprijzen voor de openingsmatch van de Cavs, waarin ze gehuldigd werden als NBA-kampioen, daalden met meer dan de helft op de tweehandswebsite StubHub. Tegelijkertijd werd afgelopen (dinsdag)nacht, ook in Cleveland, immers de eerste match van de World Series gespeeld. En dus dumpten veel sportfans hun tickets voor de Cavs om de finalewedstrijd van de Indians te kunnen bijwonen, of op tv te kunnen zien.Over de Cleveland Indians werd in de jaren '80 een fictieve baseballfilm gemaakt die gaandeweg een cultstatus verwierf: Major League. Hier een fragment dat straks toch werkelijkheid kan worden.