Op het WK snooker (20 april t.e.m. 6 mei) zullen alle ogen gericht zijn op Ronnie O'Sullivan. De regerende wereldkampioen begint na een sabbatjaar zonder matchritme aan het toernooi, maar dat boezemt hem geen angst in. 'Ik heb deze keer niets te verliezen', zei de 37-jarige Engelsman aan de BBC.

O'Sullivan, die de bijnaam 'The Rocket' kreeg omdat hij meestal aan een hoge snelheid speelt, kan in The Crucible Theater in Sheffield zijn vijfde wereldtitel veroveren (na 2001, 2004, 2008 en 2012, nvdr.). O'Sullivan: 'Winnen zou leuk zijn, maar niets moet. 'Ik was helemaal niet zeker of ik nog een comeback zou maken. Dus dit is allemaal extra. Er is geen druk, geen hoge verwachtingen. Vorig jaar waren die verwachtingen er wel en dat maakte mijn vierde titel de mooiste. Winnen als je alles te verliezen hebt, is indrukwekkender dan dat als underdog te doen.'

Bekijk hier vijf memorabele momenten van Ronnie O'Sullivan:

O'Sullivan ontsnapt op briljante wijze uit snooker

Met één hand

Het record van de snelste maximumbreak (147 punten) in een officiële wedstrijd staat sinds 1997 op naam van O'Sullivan. Hij had vijf minuten en twintig seconden nodig:

De rode bal wil er niet in en krijgt de middelvinger van O'Sullivan

O'Sullivan wil naar huis en drijft het tempo op:

Op het WK snooker (20 april t.e.m. 6 mei) zullen alle ogen gericht zijn op Ronnie O'Sullivan. De regerende wereldkampioen begint na een sabbatjaar zonder matchritme aan het toernooi, maar dat boezemt hem geen angst in. 'Ik heb deze keer niets te verliezen', zei de 37-jarige Engelsman aan de BBC. O'Sullivan, die de bijnaam 'The Rocket' kreeg omdat hij meestal aan een hoge snelheid speelt, kan in The Crucible Theater in Sheffield zijn vijfde wereldtitel veroveren (na 2001, 2004, 2008 en 2012, nvdr.). O'Sullivan: 'Winnen zou leuk zijn, maar niets moet. 'Ik was helemaal niet zeker of ik nog een comeback zou maken. Dus dit is allemaal extra. Er is geen druk, geen hoge verwachtingen. Vorig jaar waren die verwachtingen er wel en dat maakte mijn vierde titel de mooiste. Winnen als je alles te verliezen hebt, is indrukwekkender dan dat als underdog te doen.' Bekijk hier vijf memorabele momenten van Ronnie O'Sullivan: O'Sullivan ontsnapt op briljante wijze uit snooker Met één hand Het record van de snelste maximumbreak (147 punten) in een officiële wedstrijd staat sinds 1997 op naam van O'Sullivan. Hij had vijf minuten en twintig seconden nodig: De rode bal wil er niet in en krijgt de middelvinger van O'Sullivan O'Sullivan wil naar huis en drijft het tempo op: